Zbog afere Torte uhapšen direktor

Izvor: Press, 10.Jan.2015, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog afere "Torte" uhapšen direktor

Kragujevačka kriminalistička policija je danas uhapsila D. R. (50), odgovorno lice Javnog komunalnog preduzeća ''Čistoća'' u Kragujevcu, i joščetvoro radnika te firme.
D.R. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neotklanjanje opasnosti, a uhapšeni i S. N. (36), S. S. (45), Lj. J. (55) i Z. K. (42), radnici ovog preduzeća, sumnjiče se za krivično delo zloupotreba položaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odgovornog lica, saopteno je iz MUP-a.
Postoje osnovi sumnje da su 24. decembra 2014. godine, 18.432 komada torti, ukupne težine 13.260 kilograma, donetih na uništenje na deponiju JKP ''Čistoća'' u mestu Jovanovac kod Kragujevca, osumnjičeni radnici komunalnog preduzeća i nepoznata lica odneli radi dalje prodaje.

Navedene torte privatno preduzeće iz Kragujevca je, po nalogu Veterinarske inspekcije, dopremilo da bi se uništile na ovoj deponiji.

Sumnja se i da D. R. o događaju, za koji je saznao nakon par dana, nije obavestio nadležne inspekcijske službe, već su one o tome bile obaveštene tek 3. januara 2015. godine.

Svi osumnjičeni biće danas, uz krivičnu prijavu, sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.
Na konferenciji za novinare prošle nedelje direktor je rekao da je on učinio sve što je trebalo kada je saznao za incident i da je zbog toga suspendovao deset zaposlenih.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenja zbog prodaje torti sa deponije

Izvor: Studio B, 10.Jan.2015

Kragujevačka policija uhapsila je direktora JKOP "Čistoća" D.R. (50) i četiri radnika tog preduzeća, zbog toga što je oko 18.000 torti dovezenih na deponiju na uništavanje, završilo u ilegalnoj prodaji...U saopštenju Policijske uprave Kragujevac navedeno je da su pored direktora, koji se sumnjiči...

Nastavak na Studio B...

Kragujevac: Hapšenja zbog prodaje torti sa deponije

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jan.2015

Kragujevačka kriminalistička policija uhapsila je danas D.R. (50), odgovorno lice Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća" u Kragujevcu, kao i četiri radnika zbog afere oko prodaje torti sa deponije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova...Radnici "Čistoće" S.N. (36), S.S. (45), LJ.J....

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Uhapšeni zbog prodaje torti i neobaveštavanja nadležnih

Izvor: Politika, 10.Jan.2015

BEOGRAD – Kragujevačka kriminalistička policija uhapsila je danas D.R. (50), odgovorno lice Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća” u Kragujevcu, kao i četiri radnika zbog afere oko prodaje torti sa deponije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova...Radnici „Čistoće” S.N. (36),...

Nastavak na Politika...

Uhapšen direktor “Čistoće”

Izvor: Šumadija Press, 10.Jan.2015

Kragujevačka kriminalistička policija uhapsila je danas direktora JKP "Čistoća" Dejana Raonića i četvoricu radnika ovog preduzeća.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.