AFERA TORTA Petoro uhapšeno, među njima i direktor JP Čistoća

Izvor: Blic, 10.Jan.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AFERA TORTA Petoro uhapšeno, među njima i direktor JP "Čistoća"

Policija je danas uhapsila D. R. (50), direktora JKP "Čistoća" zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo neotklanjanja opasnosti, kao i SN. (36), S.S.(45),Lj.J.(55),i Z.K.(42) zbog sumnje da su zlopotrebili službeni položaj.

Postoje sumnje da su 24. decembra prošle godine radnici JKP "Čistoća" 18.432 komada torti, teških ukupno 13.260 kilograma, koje su radi uništenja odnete na deponiju u Jovanovac, odneli dalje i prodavali ih na području Kragujevca. Tako nije ispođtovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nalog veterinarske inspekcije koja je naredila da se torte sa malinama, koje radi izvoza u EU proizvodi renomirana kragujevačka firma, unište, jer je njihova isprvanost zbog kvara na hladnjači i njihovog odmrzavanja bila dovedena u pitanje.

Direktor "Čistoće" je, prema istrazi policije, pogrešio u tome što i pored toga što je saznao za organizovanu krađu torti sa deponije nakon par dana, nije odmah obavesti policiju i druge nadleđne organe, pa se za skandal saznalo tek nakon Nove godine, 3. januara.

Inače, torte su prodavane uglavnom na ulici i ispred pijaca, po cenama od 150 do 200 dinara. Torte su sa deponije odntete u originalnim pakovanjima u obliku srca, a na sreću, zbog niskih temperatura nisu stigle da se ukvare tako da se Kliničkom centru nije javio niko ko je dobio trovanje od ovih torti.

Svi osumnjičeni koji su privedeni će danas biti sprovedeni Osnovnom javnom tuđilaštvu u Kragujevcu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.