Završen projekat „Bolje je udvoje” u Starom gradu

Izvor: Blic, 16.Maj.2012, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen projekat „Bolje je udvoje” u Starom gradu

Projekat „Bolje je udvoje” Udruženja za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju „Živimo zajedno” danas je završen predstavljanjem njegovih rezultata u svečanoj sali GO Stari Grad.

Volonteri Udruženja imali su priliku da sedam meseci pomažu mališanima sa teškim oblicima invaliditeta iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine, koji se nalazi u Zvečanskoj ulici.

Današnjoj evaluaciji projekta prisustvovali su, osim učesnika projekta, i direktor Centra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zoran Milačić, direktor udruženja "Živimo zajedno” Dejan Kozić, član Veća GO Stari grad Risto Raco, učesnica projekta Violeta Jerko Presečki i predstavnica Beogradskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) Natalija Simović.

- Kada nam Bog podari neki poklon, obično ga uvije u neki problem - reči su kojima je prisutne pozdravila Violeta Jerko Presečki, istakavši da je cilj projekta pružanje podrške, pomoći i pre svega ljubavi deci sa smetnjama u razvoju.

- Ovo je javna evaulacija rezultata projekta koji je postavio nove standarde u zaštiti ometenih u razvoju. Ova deca žive u našem gradu i imaju potrebe kao i sva ostala deca - naglasio je direktor Centra za zaštitu odojčadi Zoran Milačić, naglasivši da je Stari grad model socijalno odgovorne gradske opštine.

Član Veća Risto Raco pozvao je sve ljude dobre volje da se pridruže i podrže inkluzivne projekte, jer su osobe sa invaliditetom u potpunosti ravnopravni članovi društva.

Na kraju programa direktor udruženja "Živimo zajedno” Dejan Kozić, uručio je volonterske knjižice i prigodne poklone svim volonterima i deci učesnicima projekta „Bolje udvoje".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.