Izvor: EMportal, 27.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bora Trbojević osuđen na deset godina zbog ratnog zločina

Bora Trbojević osuđen je danas pred Većem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu na 10 godina zatvora zbog zločina nad hrvatskim civilima u opštini Grubišno Polje u Hrvatskoj tokom 1991. godine.

Nastavak na EMportal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trbojević osuđen na 10 godina

Izvor: B92, 27.Maj.2009

Beograd -- Veće za ratne zločine u Beogradu osudilo je Boru Trbojevića na 10 godina zatvora za zločin protiv civilnog stanovništva u Grubišnom Polju u Hrvatskoj 1991... U presudi se navodi da je nesumnjivo utvrđeno da je Trbojević kao pripadnik Bilogorskog odreda učestvovao u uzimanju talaca,...

Nastavak na B92...

Trbojeviću deset godina zatvora

Izvor: RTS, 27.Maj.2009

Bora Trbojević, pripadnik "Bilogorskog odreda" u sastavu Teritorijalne odbrane Velike Peratovice, osuđen na deset godina zatvora za zločin nad hrvatskim stanovništvom na području opštine Grubišino Polje, u Hrvatskoj, 1991. godine...U Veću za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, Bora Trbojević...

Nastavak na RTS...

Deset godina za ratni zločin u Grubišnom polju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Maj.2009

Bora Trbojević osudjen je danas pred Većem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu na 10 godina zatvora zbog zločina nad hrvatskim civilima u opštini Grubišno Polje u Hrvatskoj tokom 1991. godine. U presudi se navodi da je nesumnjivo ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Beograd: završne riječi u slučaju Ilija Jurišić

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Maj.2009, 10:37

Pred Vijećem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu danas se nastavlja suđenje Iliji Jurišiću za, kako navodi optužnica, "učešće u napadu na kolonu Jugoslovenske narodne armije", koja se u svibnju 1992. godine povlačila iz ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EMportal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EMportal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.