Za ulaz u Srbiju obavezan negativan PCR test za ljude iz Makedonije, Hrvatske, Bugarske i Rumunije

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Avg.2020, 13:35

Za ulaz u Srbiju obavezan negativan PCR test za ljude iz Makedonije, Hrvatske, Bugarske i Rumunije

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da će građani Severne Makedonije, Hrvatske, Bugarske i Rumunije za ulazak u Srbiju morati da imaju negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 48 sati.

Kisić Tepavčević je za Radio-televiziju Srbije (RTS) kazala da je pored toga, Krizni štab odlučio i da prestaju restrikcije koje su se odnosile na građane Crne Gore.

Dodala je da sve mere stupaju na snagu od sutra, a da je odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << donesena na osnovu procene aktuelne epidemiološke situacije i trenda učestalosti oboljevanja koji se beleži poslednjih dana.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u Srbiji, Kisić Tepavčević je istakla da je situacija povoljnija i da se gase jedna po jedna kovid bolnica.

Podsetila je da sledi polazak u škole i sezona respiratornih infekcija te naglasila da zbog toga treba preduzeti sve mere da bi se smanjilo širenje zaraze.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Negativan PCR test od sutra obavezan za putnike iz Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije

Izvor: JužneVesti.com, 14.Avg.2020

Uslov da građani uđu u Srbiju sa teritorije Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije od sutra je negativan PCR test na kovid, ne stariji od 48 sati, kaže zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Batut" Darija Kisić Tepavčević. To je Krizni štab predložio Vladi na usvajanje, a...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.