ZLOČIN IZ MRŽNJE, ILI SIMBOLIČKI SKUP ZA SLOBODU GOVORA? Švedska dozvolila spaljivanje Biblije ispred ambasade Izraela što je izazvalo veliki gnev!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2023, 10:29

ZLOČIN IZ MRŽNJE, ILI SIMBOLIČKI SKUP ZA SLOBODU GOVORA? Švedska dozvolila spaljivanje Biblije ispred ambasade Izraela što je izazvalo veliki gnev!

Zahtev je usledio samo nekoliko nedelja nakon što su demonstranti u gradu spalili nekoliko knjiga Kurana

Izraelski zvaničnici protestovali su danas u Švedskoj nakon što je lokalna policija dala zeleno svetlo na zahtev da se u subotu dozvoli spaljivanje Biblije ispred izraelske ambasade u Stokholmu, rekavši da ta odluka predstavlja "zločin iz mržnje".

Lokalna policija saopštila je pre dve nedelje da je primila zahtev nekoliko ljudi da spale jevrejske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i hrišćanske Biblije ispred izraelske ambasade u Stokholmu 15. jula kao "simbolički skup za slobodu govora".

Zahtev je usledio samo nekoliko nedelja nakon što su demonstranti u gradu spalili nekoliko knjiga Kurana.

Ovaj potez izazvao je veliki gnev u Izraelu i jevrejskim grupama.

Predsednik Isak Hercog rekao je da je to "čista mržnja".

- Nedvosmisleno osuđujem dozvolu datu u Švedskoj da se spaljuju svete knjige. Kao predsednik države Izrael, osudio sam spaljivanje Kurana, svetog za muslimane širom sveta, a sada mi je slomljeno srce što ista sudbina čeka i jevrejsku Bibliju, večna knjiga jevrejskog naroda. Dozvoliti uništavanje svetih tekstova nije vežba slobode izražavanja, to je eklatantno podsticanje i akt čiste mržnje. Ceo svet mora da se ujedini u jasnoj osudi ovog odbojnog čina - rekao je Hercog.

Premijer Benjamin Netanjahu rekao je da je - Izrael veoma ozbiljno shvatio ovu sramnu odluku da naudi svetom mestu jevrejskog naroda -

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.