Švedska policija odobrila: Spaliće Bibliju i Toru

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 18:57

Švedska policija odobrila: Spaliće Bibliju i Toru

Stokholmska policija danas je saopštila da je odobrila protest čoveku koji je izjavio da želi da spali Toru i Bibliju ispred izraelske ambasade.

Izraelski zvaničnici zbog toga su pozvali švedsku vladu da ne dozvoli protest, koji bi trebalo da se održi u subotu ispred diplomatskog predstavništva, preneo je AP.

Čovek koji je podneo zahtev za subotnji protest rekao je da želi da spali Toru i Bibliju ispred izraelske ambasade kao odgovor na to što je jedan irački >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imigrant spalio Kuran ispred džamije u Stokholmu prošlog meseca.

Stokholmska policija odobrila je protest, navodeći da će tri osobe učestvovati u demonstracijama ispred izraelske ambasade.

Pravo na održavanje javnih demonstracija je veoma važno u Švedskoj i zaštićeno je ustavom, a policija daje dozvole na osnovu toga da li veruje da se javni skup može održati bez većih poremećaja ili rizika po javnu bezbednost.

Švedska se nedavno suočila sa oštrim kritikama muslimanskih zemalja jer je dozvolila demonstrantima da spale Kuran na antiislamskim demonstracijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.