ZA ŠEST MINUTA UNIŠTENO 50 CILJEVA U KAN JUNISU Zastrašujuće razmere RAZARANJA! Izraelska vojska pojačava operacije na jugu Gaze (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2024, 14:17

"ZA ŠEST MINUTA UNIŠTENO 50 CILJEVA U KAN JUNISU" Zastrašujuće razmere RAZARANJA! Izraelska vojska pojačava operacije na jugu Gaze (VIDEO)

Ubijen veliki broj Hamasovih boraca

Izraelska vojska saopštila je danas da je intenzivirala operacije u Kan Junisu, gradu na jugu Pojasa Gaze i uništila desetine položaja Hamasa u vazdušnim i artiljerijskim napadima. Vojska navodi da su izraelske snage pogodile oko 50 ciljeva u Kan Junisu u roku od samo šest minuta, preneo je Rojters.

U saopštenju se ističe da je u napadima uništena infrastruktura Hamasa i da su eliminisani pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << te palestinske militantne grupe koji su, kako se navodi, dejstvovali iz civilnih objekata.

Palestinska militantna grupa Islamski džihad saopštila je da je napala dva izraelska tenka u Kan Junisu raketama i da je digla u vazduh zgradu u koju su ušli vojnici. Kan Junis je u fokusu izraelske vojne ofanzive poslednjih sedmica.

Istovremeno, Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje kontroliše Hamas, saopštilo je danas da je najmanje 30.410 Palestinaca ubijeno, a da je 71.700 ranjeno u izraelskoj vojnoj ofanzivi na Pojas Gaze od 7. oktobra.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IDF pojačao napade u Gazi, negiraju odgovornost za smrt civila

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Mar.2024

GAZA, TEL AVIV – Izraelske odbrambene snage (IDF) intenzivirale su borbene operacije u Kan Junisu, gradu na jugu Pojasa Gaze, dok se vodi istraga o pogibiji više desetina palestinskih civila, što je izazvalo veliku reakciju javnosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.