Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2019, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukadinović: Stranci nas privode dijalogu držeći nas za uši kao dečicu

Nestranački poslanik u republičkom parlamentu i član odborničke grupe Nova Srbija - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović izjavio je danas da to što treba da dođu strani predstavnici da nas privedu dijalogu držeći nas kao dečicu za ruke ili za uši govori koliko atmosfera u društvu nije normalna.

On je rekao na konferenciji za novinare da "nije u redu i nije normalno da pored živog palamenta i predsednice skupštine dva bivša člana evropskog parlamenta posreduju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << između vlasti i opozicije, kao i da je to indikator ozbiljne krize".

Poručio je da će kao predstavnik opozicije učestvovati u dijalogu sa vladajućim partijama uz posredovanje Evropskog parlamenta, čija delegacija danas dolazi u Beograd, "zato što je Skupština uz sve svoje mane najmanje loše mesto za polemike ili dijalog, ali da neće učestvovati u fingiranju tog dijaloga u bilo kom formatu".

Vukadinović je još rekao da će "za sada učestvovati u dijalogu da bi se bar malo unapredili ne samo izborni uslovi nego i politička atmosfera u zemlji, iako nije 100 odsto siguran u dobre namere domaćih učesnika iz redova vlasti, da ne koriste učešće u takvom dijalogu kao dokaz neke njihove velike demokratičnosti i milosrđa da se takvi razgovori vode".

"Odazvaću se dijalogu u ime poslaničkog kluba sa idejom da koliko mogu doprinesem smirivanju tenzija i otvorenog neprijateljstva i zle krvi koja postoji na domaćoj političkoj sceni, za šta je najodgovornija vlast, a i deo opozicije koji naseda i prihvata tu vrstu igre. Suviše smo u ozbiljnim problemima kao zemlja da bi bili taoci bilo čije sujete. Treba da se razgovara, narodna Skupština je mesto gde treba da se ti razgovori vode, a to što treba da dođu strani predstavnici da nas privedu dijalogu držeći nas kao dečicu za ruke ili za uši govori koliko atmosfera u društvu nije normalna", rekao je Vukadinović.

Vukadinović je rekao da ukoliko nema dijaloga u Skupštini on se izliva na ulice, sa posledicama kakve za sada možemo da vidimo preko televizija iz drugih zemalja u svetu, "ali nikada se ne zna kada može da se prelije i na naše okruženje".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.