Vesti

0

Vukadinović: Stranci nas privode dijalogu držeći nas za uši kao dečicu

Autor: VV

Izvor: Beta

Vukadinović: Stranci nas privode dijalogu držeći nas za uši kao dečicu

Izvor: Foto: Medija centar Beograd

On je rekao na konferenciji za novinare da "nije u redu i nije normalno da pored živog palamenta i predsednice skupštine dva bivša člana evropskog parlamenta posreduju između vlasti i opozicije, kao i da je to indikator ozbiljne krize".

Poručio je da će kao predstavnik opozicije učestvovati u dijalogu sa vladajućim partijama uz posredovanje Evropskog parlamenta, čija delegacija danas dolazi u Beograd, "zato što je Skupština uz sve svoje mane najmanje loše mesto za polemike ili dijalog, ali da neće učestvovati u fingiranju tog dijaloga u bilo kom formatu".

Vukadinović je još rekao da će "za sada učestvovati u dijalogu da bi se bar malo unapredili ne samo izborni uslovi nego i politička atmosfera u zemlji, iako nije 100 odsto siguran u dobre namere domaćih učesnika iz redova vlasti, da ne koriste učešće u takvom dijalogu kao dokaz neke njihove velike demokratičnosti i milosrđa da se takvi razgovori vode".

"Odazvaću se dijalogu u ime poslaničkog kluba sa idejom da koliko mogu doprinesem smirivanju tenzija i otvorenog neprijateljstva i zle krvi koja postoji na domaćoj političkoj sceni, za šta je najodgovornija vlast, a i deo opozicije koji naseda i prihvata tu vrstu igre. Suviše smo u ozbiljnim problemima kao zemlja da bi bili taoci bilo čije sujete. Treba da se razgovara, narodna Skupština je mesto gde treba da se ti razgovori vode, a to što treba da dođu strani predstavnici da nas privedu dijalogu držeći nas kao dečicu za ruke ili za uši govori koliko atmosfera u društvu nije normalna", rekao je Vukadinović.

Vukadinović je rekao da ukoliko nema dijaloga u Skupštini on se izliva na ulice, sa posledicama kakve za sada možemo da vidimo preko televizija iz drugih zemalja u svetu, "ali nikada se ne zna kada može da se prelije i na naše okruženje".

 

Vučić nonšalantno krši nadležnosti predsednika republike kao da je sultan

Vukadinović je naveko kao primer kako se ne poštuju institucije i kako kršenje nadležnosti utiče na milione građana Srbije i izjava predsednika republike Aleksandra Vučića u emisiji "Upitnik" na RTS-u kada je "na svoj uobičajen način površno i neozbiljno, ignorišući i svoje nadležnosti i procedure kojih se treba držati, rekao da smo sve bogatiji zbog čega ima sve više automobila i zagađenja, "zbog čega ćemo zabraniti euro 3 motore - da bi zaštitili vazduh".

Vukadinović je na konferenciji za novinare u republičkom parlamentu rekao da nije posao predsednika republike da se bavi takvim stvarima, pri čemu nije jasno da li formulacija "da zabranimo euro 3 motore znači i njihovu zabranu uvoza".

On je rekao da na tom primeru građani Srbije mogu da vide "kako se sistematski ugrožava ugled institucija i kako predsednik spontano i nesvesno, pored svih drugih tema za razgovor izlazi iz okvira svojih nadležnosti i objavljuje to kao neki sultan".

"Pri tome čak milioni takvih automobila voze se Srbijom, najveći broj modela ima taj model motora ili niži, i ovim nehajnim rečima predsednika Srbije oni će biti proterani. Nije u nadleznosti predsednika da to govori. To je direktan udar na budžet građana Srbije koji se tako nehajno lansira i izaziva se panika", rekao je Vukadinović.

Vukadinović je rekao da pri svemu tome "saobraćajna isparenja čine ukupno sedam odsto štentnih gasova u Srbiji, dok su glavni zagađivaci na drugoj strani, pre svega fosilna goriva".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR