Stefanović: Cilj afere je da mi nanese štetu

Izvor: 011vodič.com, 14.Nov.2019, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Cilj afere je da mi nanese štetu

Cela afera o trgovini oružjem je laž čiji je cilj da našteti i meni i članovima moje porodice, a da spreči da se govori o dobrim stvarima koje se danas dešavaju u Srbiji – o izgradnji puteva, infrastrukture, o velikom broju investitora, o povećanju plata i penzija, izjavio je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
On je, gostijući u programu TV 02, ocenio kako afera „Krušik“ služi da >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << se spreči da se govori o aferama koje su otkrili u vezi sa poslovima Dragana Đilasa i opozicionara koji žele da se vrate na vlast.

Stefanović je negirao da je Aleksandar Obradović uzbunjivač, ocenivši da je su njegove informacije „odavanje poslovne tajne“ i da „postoji kampnja jeednog dela opozicije“ da Obradovića proglasi uzbunjivačem.
On je rekao da je Stefanović pet godina prikupljao podatke iz „Krušika“ i da ne može biti uzbunjivač jer nije saopštavao podatke javno, onako kako je predviđeno zakonom, već privatnim kanalima.
Stefanović je rekao kako ga ne čudi plasiranje tolikih laži i rekao kako je spreman da ide na detektor laži i u zemlji i u inostranstvu i da odgovara na sva pitanja – da li je nekog zvao i na bilo koga uticao.
„Hoću da demantujem svaku od tih laži, hoću da pokažem ljudima da ništa nezakonito nismo uradili ni ja ni članovi moje porodice“, objasnio je Stefanović. On je oenio da je „monstruozna izmišljotina“ kako Srbija naoružava ISIS i da se time nanosi ogromna šteta državi.
Ministar Stefanović je objašnjavao po kom principu i na koji način se prodaje oružje, tvrdeći da je krajnji korisnik zemlja kojoj se prodaje naoružanje i ta država mora da ima sve potrebne dozvole i garancije.
„Tek onda bilo koja zemlja u svetu može toj zemlji da proda to oružje, šta će ona posle da uradi to nije do Srbije. Monstruozna je laž koja je plasirana ovde od trgovaca oružja čiji je interes da uruše našu namensku industriju“, ocenio je Stefanović.
On je dodao da je Srbija veoma aktivna u borbi protiv ISIS. Za svog oca tvrdi da nije, kako je naveo, ni vlasnik, ni suvlasnik, kao ni direktor firme GIM, tako da nema nikakvu korist u tome da li ta firma dobro radi ili ne.
„U tom procesu niti ima mog uticaja niti sam ikada zvao nekoga iz vojne idndustrije za bilo šta u životu. Nisam zvao da intervenišem za bilo šta, nije me interesovalo“, naveo je Stefanović.

The post Stefanović: Cilj afere je da mi nanese štetu appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.