Vučić se sastao sa Sijartom, prenete poruke Orbana

Izvor: RTS, 27.Jul.2018, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se sastao sa Sijartom, prenete poruke Orbana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom, koji mu je preneo pozdrave i poruke premijera Viktora Orbana.
Dvojica sagovornika konstatovali su da su odnosi dveju zemalja na najvišem istorijskom nivou, zahvaljujući, pre svega, međusobnom razumevanju i poverenju predsednika Vučića i premijera Orbana, i njihovoj posvećenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bilateralnoj saradnji, kao i otvorenosti za saradnju u pitanjima od važnosti za ceo region, poput postavljanja prema migrantskoj krizi.

Razmatrajući regionalnu situaciju, predsednik Vučić je ministra Sijarta upoznao sa stanjem dijaloga Beograda i Prištine, istakavši potrebu postizanja istinskog kompromisa, koji bi garantovao trajnu stabilnost i ekonomski napredak, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.
Predsednik Vučić i ministar Sijarto su razgovarali i o daljim mađarskim investicijama u Srbiji, kao i o konkretnim merama za realizaciju zajedničkih infrastrukturnih i drugih projekata, koji bi doprineli boljem povezivanju ljudi, protoku robe i kvalitetnijoj ekonomskoj saradnji.
Predsednik Vučić je zahvalio i za otvorenu i snažnu podršku Mađarske evrointegracijama Srbije, naavedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Sijarto o evrointegracijama i migrantima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2018

Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić razgovarao jе danas sa ministrom spoljnih poslova i spoljnе trgovinе Mađarskе Pеtеrom Sijartom, koji mu jе prеnеo pozdravе i porukе prеmijеra Viktora Orbana...Dvojica sagovornika su konstatovali da su odnosi dvеju zеmalja na najvišеm...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić se sastao sa Sijartom, prenete poruke Orbana

Izvor: B92, 27.Jul.2018

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao s ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom...Dvojica sagovornika su konstatovali da su odnosi dveju zemalja na najvišem istorijskom nivou, zahvaljujući, pre svega, međusobnom razumevanju i poverenju predsednika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.