Petak, 27.07.2018.

13:15

Vučić se sastao sa Sijartom, prenete poruke Orbana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao s ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom.

Izvor: Tanjug

Vučić se sastao sa Sijartom, prenete poruke Orbana
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Dvojica sagovornika su konstatovali da su odnosi dveju zemalja na najvišem istorijskom nivou, zahvaljujući, pre svega, međusobnom razumevanju i poverenju predsednika Vučića i premijera Orbana, i njihovoj posvećenosti bilateralnoj saradnji, kao i otvorenosti za saradnju u pitanjima od važnosti za ceo region, poput postavljanja prema migrantskoj krizi.

Razmatrajući regionalnu situaciju, predsednik Vučić je ministra Sijarta upoznao sa stanjem dijaloga Beograda i Prištine, istakavši potrebu postizanja istinskog kompromisa, koji bi garantovao trajnu stabilnost i ekonomski napredak, saopštila je Sluyyba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić i ministar Sijarto su razgovarali i o daljim mađarskim investicijama u Srbiji, kao i o konkretnim merama za realizaciju zajedničkih infrastrukturnih i drugih projekata, koji bi doprineli boljem povezivanju ljudi, protoku robe i kvalitetnijoj ekonomskoj saradnji.

Predsednik Vučić je zahvalio i za otvorenu i snažnu podršku Mađarske evrointegracijama Srbije, naavedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: