Vučić sa delegacijom Srba iz CG: Srbija uvek uz svoj narod

Izvor: N1 televizija, 05.Dec.2016, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa delegacijom Srba iz CG: Srbija uvek uz svoj narod

Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i kulturnih ustanova Srba iz Crne Gore, koje je predvodio predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić. Vučić je rekao da će Srbija uvek biti uz svoj narod i za očuvanje njegovog nacionalnog identiteta.

Delegacija iz Crne Gore prenela je Vučiću zabrinutost za položaj srpske zajednice u Crnoj Gori i iznela predloge o načinima na koje bi Vlada Srbije mogla da joj pomogne.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Premijer je rekao da će Srbija uvek biti uz srpski narod, za očuvanje njegovog nacionalnog identiteta i van granica Srbije, i da će koliko može, u skladu sa svojim skromnim mogućnostima, da pomogne srpske ustanove kulture u Crnoj Gori, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Delegaciju Srba iz Crne Gore činili su Milan Knežević, predsednik Narodne demokratske partije, Blažo Papović ispred Matice srpske, Momčilo Vuksanović ispred Srpskog nacionalnog saveta, Budimir Aleksić ispred Instituta za srpsku kulturu i Simonida Kordić iz Nove srpske demokratije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić razgovarao sa predstavnicima Srba iz Crne Gore

Izvor: B92, 05.Dec.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je predstavnike parlamentarnih stranaka i kulturnih ustanova Srba iz Crne Gore...Oni su mu preneli zabrinutost za položaj srpske zajednice u toj zemlji...Delegacija, predvođena predsednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem, iznela je i konkretne predloge...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.