Vučić: Pomoć EU biće vidljiva za građane

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2016, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Pomoć EU biće vidljiva za građane

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da potpisivanjem Ugovora sa EK Srbija dobija 80 miliona evra na poklon od EU za reformu javne uprave i da će to građani moći direktno da vide na putevima i bolnicima i svemu što se radi u Srbiji.

"Tih 80 miliona evra ćete direktno da vidite na putevima, bolnicima i svemu onome što radimo u našoj zemlji. Bez efikasne javne uprave, bez toga da vi sebe promenite nećemo moći da imamo rezultate u budućnosti", rekao je Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << posle potpisivanja ugovora, kojem je prisustvovao i evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han.

Vučić je dodao da ti rezultati moraju da budu održivi, a da bez efikasne javne uprave neće biti rezultati kao i da građani moraju javnu upravu da osete kao svoj servis.

On je posle potpisivanja ugovora rekao da je reč je o ogromnom novcu koji će Srbija iskoristiti na najbolji mogući način, a kako je dodao, da bi rezultati bili održivi mi moramo sebe da menjamo.

Premijer Srbije zahvalio je EU i njenim poreskim obveznicima toj pomoći.

Vučić je rekao da je bez obzira na probleme koji postoje u EU Srbija trasirala svoj put i da je ona pouzdan i lojalan partner EU koja može da računa na Srbiju.

Vlada Srbije i Evropska komisija potpisale su danas u Beogradu prvi ugovor u vrednosti od 80 miliona evra za finansiranje reforme javne uprave u Srbiji kroz sektorsku budžetsku podršku u skladu sa pravilima novog instrumenta pretpristupne pomoći IPA2.

Predizborna kampanja biće kratka

Vučić je kazao da će više ljudi odlučivati da li će sa predsedničkim izborima iduće godine biti održani i parlamentarni, ali kakva god odluka bude bila sigurno je da će predizborna kampanja biti kratka.

On je u Beogradu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa komesarom za proširenje EU Johanesom Hanom rekao da se ne bavi izborima i da ima važne poslove i sastanke u decembru ove godine i januaru sledeće godine.

"Kakva god da bude kampanja, bilo da je samo predsednička, ili parlamentarna ili zajedno, šta god bude bilo, odlučivaće se o tom potom, odlučivaće više ljudi. Kakva god odluka bude, izborna kampanja biće kratka", rekao je Vučić.

Pomoći ćemo srpske ustanove kulture u Crnoj Gori

Premijer Vučić izjavio je danas u razgovoru sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i kulturnih ustanova Srba iz Crne Gore, da će Srbija uvek biti uz srpski narod i da će se zalagati za očuvanje njegovog nacionalnog identiteta i van granica i najavio da će, u skladu sa mogućnostima, pomoći srpske ustanove kulture u Crnoj Gori.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je danas u Vladi Srbije razgovarao sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i kulturnih ustanova Srba iz Crne Gore, predvođenim predsednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem.

"Delegacija je premijeru Vučiću prenela zabrinutost za položaj srpske zajednice u Crnoj Gori i iznela konkretne predloge o načinima na koje bi Vlada Srbije mogla da pomogne srpski narod u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju objavljenom nakon sastanka.

U delegaciji Srba iz Crne Gore bili su i predsednik Narodne demokratske partije Milan Knežević, Blažo Papović u ime Matice srpske, predstavnik Srpskog nacionalnog saveta Momčilo Vuksanović, Budimir Aleksić ispred Instituta za srpsku kulturu i Simonida Kordić iz Nove srpske demokratije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić: Pomoći ćemo srpske ustanove kulture u Crnoj Gori

Izvor: Beta, 05.Dec.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u razgovoru sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i kulturnih ustanova Srba iz Crne Gore, da će Srbija uvek biti uz srpski narod i da će se zalagati za očuvanje njegovog nacionalnog identiteta i van granica i najavio da će, u skladu sa mogućnostima,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.