Vučić sa Bozajem, u toku sastanak Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

Izvor: RTS, 16.Jul.2016, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Bozajem, u toku sastanak Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

U Vladi Srbije održava se sastanak Biroa za koordinaciju službi bezbednosti u vezi sa migrantskom krizom i suprotstavljanjem potencijalnim terorističkim opasnostima. Premijer Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Turske u Beogradu Mehmetom Bozajem.
Posle sednice Biroa i sastanka sa ambasadorom Turske, u kojoj je tokom proše noći pokušan vojni puč, premijer će se obratiti javnosti na pres-konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u 10.15 sati.
Na sednici Biroa će se razgovarati o migrantskoj krizi, da se vidi šta država može da uradi povodom migrantske krize, jer to postaje sve veći problem za državu.
"Rešićemo taj problem i zaštitićemo nacionalne i državne interese", poručio je juče Vučić, koji je povodom terorističkog napada u Nici rekao da ga užasava to što za tako nešto ne može niko da se spremi.
U vladi Srbije prošle noći održan je sastanak koji je premijer sazvao povodom događaja u Turskoj, potvrdio je Tanjugu ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Stefanović je rekao da ono što se dešava u Turskoj ima dalekosežne posledice na sve ono što se dešava u Srbiji - migrantsku krizu, bezbednost i druge bezbednosne izazove.
"Nadležni državni organi će sutra u toku prepodneva preduzeti mere zbog sve teže situcije koja postoji, kada je reč o migrantima i izazovima u vezi sa terorizmom i drugim pretnjama, a kako bi se zaštitili građani Srbije", rekao je Stefanović.
Stefanović je dodao da očekuje da se pre podne građanima obrati i premijer.
"Situacija je ozbiljna, zahteva odlučnost i odgovorne mere", ocenio je, dodavši da je jasno da su brojne strane službe uplele svoje prste u dešavanja u Turskoj.
"I mi razmatramo šta ćemo preduzeti da naša zemlja bude potpuno bezbedna", naglasio je Stefanović.
"Potpuno licemerno zvuči da se puč izvodi zbog zaštite demokratskog poretka i mislim da je svima jasno šta se dešava u Turskoj danas", zaključio je Stefanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.