Vučić o 5. oktobru, Miloševiću, Đilasu, inicijativi PSG...

Izvor: B92, 05.Okt.2018, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o 5. oktobru, Miloševiću, Đilasu, inicijativi PSG...

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da nije moguće dati jednoznačnu ocenu tekovina 5. oktobra 2000, jer su posledice tih događaja bile i dobre i loše.

"Nije sve crno ili belo što se tiče 5. oktobra, to su nijanse između crnog i belog. Bilo je dobrih stvari, jer više nismo bili izolovani, kao zemlja smo se otvorili", kazao je Vučić u hotelu Hilton.

Međutim, kako kaže, bilo je i loših stvari "jer su najgori pljačkaši kao plen zauzimali sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je u Srbiji vredelo, a odustajali su od srpskih državnih i nacionalnih interesa, i uveli zemlju u najtežu dužničku krizu od 2008. do 2012. godine".

Vučić je ocenio da je danas u svim sferama društvenog života stanje "desetostruko bolje" i kao primer naveo da ima tri puta manje ubistava nego 2001. ili 2003. godine, ali i to što u Beogradu radi Narodni muzej koji godinama nije radio.

"(Bivši predsednik SRJ Slobodan) Milošević je uništavao ekonomiju, ali ne namerno i smišljeno, nego je politika uvela zemlju u sukobe. A Dragan Đilas i ostali su krali i pljačkali sve što je Milošević ostavio u nasleđe, makar u supstanci. Svaku fabriku su uništili", rekao je Vučić i dodao da su opozicionari Đilas i Vuk Jeremić među najbogatijim ljudima, ne samo u Srbiji nego u regonu.

Komentarišući najave da će Pokret slobodnih građana početi prikupljanje potpisa za njegovu smenu, Vučić je rekao da je Srbija demokratska zemlja i da svako ima pravo na prikupljanje potpisa, ali da će do kraja godine biti dosta lokalnih izbora na kojima će opozicija imati priliku da pokaže svoju snagu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.