Vučić: Tajkuni i kriminalci neće nikad više vladati Srbijom

Izvor: Blic, 10.Dec.2013, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Tajkuni i kriminalci neće nikad više vladati Srbijom

Tajkuni i kriminalci neće vladati Srbijom, nikad više, poručio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da je svestan da se različiti kriminalno - tajkunski lobiji, pogođeni borbom protiv korupcije, udružuju, ali je uveren da državu neće pobediti.

- Koliko god novca da imaju, koliko god medija i političara pod svojom kontrolom, državu pobediti neće. Nikada više tajkuni i kriminalci neće vladati Srbijom - rekao je Vučić obraćajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se meštanima Ratkova, u opštini Odžaci, gde boravi u okviru predizborne kampanje za lokalne izbore.

U razgovoru sa novinarima, Vučić je potvrdio da će biti završena istraga u svih 24 predmeta spornih privatizacija, iako je svestan da će tajkunsko - kriminalne grupe preduzeti sve da zaustave procese koji onemogućavaju nastavak kriminalnih aktivnosti.

Lider SNS ponovio je da su pljačkaške privatizacije uništile Srbiju, da će kriminalno-tajkunski lobi biti zaustavljen i poručio da sa njim nema trgovine i da ga novac ne interesuje.

Vučić je poručio da je razvoj poljoprivrede i ekonomije, borba protiv korupcije i kriminala uz smanjenje nezaposlenosti prioritet i podsetio da se završava istraga o 24 sporne privatizacije.

- Pljačkaške privatizacije uništile su zemlju - naveo je on, dodajući da mu je poznato da se vodi kampanje "onih koji pokušavaju da zaustave Srbiju i da je vrate u žabokrečinu" i poručio im da "državu neće pobediti".

- Sa mnom nema trgovine, mene ne zanimaju pare, a tajkuni i kriminalci koliko su krivi - toliko će odgovarati - rekao je Vučić.

- Oni neće stati na osnivanju novih televizija protiv "tamo nekog Vučića". Mnogo novca će da ulože zato što problem i prepreku u nastavku svojih kriminalnih aktivnosti, tajkunskih i kriminalnih udruživanja i protivpravnog delovanja vide danas očigledno u meni i zato će to pokušati da zaustave na svaki način - rekao je lider SNS.

Vučić je naveo da je, za razliku od njih, on potpuno miran, da ne gleda u zemlju, već svakoga može da pogleda u oči i čistih ruku sa svima razgovara. On je na pitanje kako ide istraga u "Srbijagasu" kratko rekao da nadležni državni organi rade svoj posao i da je apsolutno najvažnije da to državni organi rade.

Govoreći o podsticajnim vladinim merama, Vučić je najavio veće subvencije u poljoprivredi, više obradivih površina pod sistemima za navodnjavanje i podsticaj mladima koji otvaranju svoje firme i koji će bili oslobođeni plaćanja poreza prvih dve-tri godine poslovanja.

Istovremeno, smanjenjivanja penzija neće biti, naprotiv penzije moraju da se povećavaju, a da bi se to postiglo potrebno je da se "podigne privreda i ekonomija zemlje", naveo je potpredsednik Vlade.

Ko ne radi kako treba - biće smenjen

U obraćanju građanima Odžaka, Vučić je upozorio kandidata za gradonačelnika Odžaka iz redova SNS Dušana Marjana i kandidate za odbornike da, ukoliko ne budu radili svoj posao kako treba - biće smenjeni.

Prema njegovim rečima, lokalna vlast će biti u obavezi da jednom nedeljno organizuje susret sa građanima, od 8 do 20 sati, da bi s njima razgovarali o problemima, lokalnim rešenjima, sugestijama i primedbama.

Vučić je upozorio da, ukoliko oni ne sprovedu svoju obavezu u delo ili uopšte nemaju takvu nameru, bolje im je da odmah povuku svoju kandidaturu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Tajkuni i kriminalci neće vladati Srbijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Dec.2013

Tajkuni i kriminalci neće vladati Srbijom, nikad više, poručio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.