Vučić: Sednica o Kosovu nije nikakav trik

Izvor: Mondo, 21.Maj.2019, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Sednica o Kosovu nije nikakav trik

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da posebna sednica parlamenta o Kosovu i Metohiji nije nikakav trik, kako to spekulišu njegovi politički protivnici.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ističe da nema važnije teme od Kosova i Metohije, niti važnijeg mesta od parlamenta da se o toj temi razgovara.

Kako kaže, svakog dana je slušao kritike i optužbe kako ne želi i nema hrabrosti da se pojavi pred političkim protivnicima upravo po pitanju KiM, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je u redu što su napravljeni mostovi, autoputevi, pruge, što su vojska i policija bolje opremljene, ali je katastrofa što ne sme da se pojavi da razgovara o Kosmetu.

"Kad odem da razgovaram sa predstavnicima SPC, kažu - 'što razgovaraš sa crkvom, treba da ideš parlament'. Onda kažem da dolazim u parlament, da odgovorim na pitanja, da podnesem izveštaj, a onda kažu da je to sad trik. A, kakav trik?" , konstatovao je predsednik Srbije, odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu.

"O stvarnosti na KiM 27.maja" (VIDEO, FOTO)

Vučić je upitao o čemu i gde misle da razgovaraju, ako neće sa najvišim predstavnicima države o Kosovu i Metohiji.

"Valjda sa najvišim predstavnicima države hoćete da razgovarate o REM-u i o (generalnom direktoru RTS Draganu) Bujoševiću, valjda su oni važniji od KiM? Za mene nisu" , istakao je Vučić.

On je naglasio da je za njega parlament veoma važno mesto, a da bi za opoziciju trebalo da bude apsolutno najvažnije mesto, a od Kosova i Metohije, u ovom trenutku, nemamo važniju, najvažniju temu.

"Ako to neko ne razume, ako su mu i dalje tajkunski interesi pojedinih lidera opozicije preči od KiM, ja im čestitam na tome" , primetio je Vučić.

On je ponovio da će se pojaviti na sednici parlamenta i odgovoriti na svako pitanje, te dodao da veruje da će, ako bude ideja, predsednica parlamenta prihvatiti da bude  najduže vreme za sve poslanike koji žele nešto da kažu, jer, ponavlja, nema važnije teme od KiM.

"Ako o tome nećete da razgovarate, ako hoćete šatorima da nas naterate da razgovaramo o sprovođenju vaših tajkunskih interesa, da biste mogli da kontrolište prodaju vaših sekundi RTS-u",  onda je to velika sramota?, istakao je Vučić.

"Ali, neka ljudi u Srbiji nedvosmisleno u narednom periodu kažu šta milse o tome, a uskoro će izbori, pa će građani imati priliku da govore" , zaključio je predsednik.

Precizirao je da će sednici parlamenta o Kosovu i Metohiji, 27. maja, pored njega, prisustvovati, i predsednica vlade Ana Brnabić, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, kao i svi koji su na neki način učestvovali u razgovorima ili vodili politiku po pitanju KiM u prethodnih nekoliko godina.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić: Nema važnije teme od Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 21.Maj.2019

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da posebna sednica parlamenta o Kosovu i Metohiji nije nikakav "trik", kako to spekulišu njegovi politički protivnici, jer, ističe, nema važnije teme od Kosova i Metohije, niti važnijeg mesta od parlamenta da se o toj temi razgovara...Kako kaže, svakog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.