Vučić: Nema važnije teme od Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 21.Maj.2019, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nema važnije teme od Kosova

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da posebna sednica parlamenta o Kosovu i Metohiji nije nikakav "trik", kako to spekulišu njegovi politički protivnici, jer, ističe, nema važnije teme od Kosova i Metohije, niti važnijeg mesta od parlamenta da se o toj temi razgovara.

Kako kaže, svakog dana je slušao kritike i optužbe kako ne želi i nema hrabrosti da se pojavi pred političkim protivnicima upravo po pitanju KiM, i da je u redu što su napravljeni mostovi, autoputevi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pruge, što su vojska i policija bolje opremljene, ali je katastrofa što ne sme da se pojavi da razgovara o Kosmetu.

- Kad odem da razgovaram sa predstavnicima SPC, kažu - "što razgovaraš sa crkvom, treba da ideš u parlament". Onda kažem da dolazim u parlament, da odgovorim na pitanja, da podnesem izveštaj, a onda kažu da je to sad trik. A, kakav trik? - rekao je predsednik Srbije, odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu.

On je ponovio da će se pojaviti na sednici parlamenta i odgovoriti na svako pitanje, i dodao je da veruje da će, ako bude ideja, predsednica parlamenta prihvatiti da bude najduže vreme za sve poslanike koji žele nešto da kažu, jer, ponavlja, nema važnije teme od KiM.

- Ali, neka ljudi u Srbiji nedvosmisleno u narednom periodu kažu šta milse o tome, a uskoro će izbori, pa će građani imati priliku da govore - zaključio je predsednik.

Precizirao je da će sednici parlamenta o Kosovu i Metohiji, 27. maja, pored njega, prisustvovati, i predsednica vlade Ana Brnabić, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, kao i svi koji su na neki način učestvovali u razgovorima ili vodili politiku po pitanju KiM u prethodnih nekoliko godina.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.