Izvor: Vesti-online.com, 29.Sep.2018, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Priština je ugrozila naš mir, molim Srbe da ostanu mirni

"Po treći put od 26. marta na apsolutno neprimeren način ugrožen je mir, napadnut mir i pokušano da se od Srbije dobije odgovor koji bi Priština mogla da iskoristi, zajedno sa jednim delom međunarodne organizacije, da satanizuju Srbiju", rekao je večeras u vanrednom obraćanju javnosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

To su, istakao je, učinili bez bilo kakvog prava i suprotno Briselskom dogovoru i sporazumu i pokušali na svaki način da pokažu da ih ti sporazumi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ne obavezuju i, još gore, da imaju podršku pre svega svojih zapadnih saveznika.

U operaciji je učestvovalo između 110 i 130 pripadnika kosovskih bezbednosnih snaga, svi Albanci, svi pod dugim cevima, a zauzeli su pristupne saobraćajnice i sve objekte u blizini Gazivoda, brutalno maltretirali više lica, a četvori držali kao taoce.

- Oni nemaju šta da traže na severu Kosova sa dugim cevima - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras Srbe sa KiM da budu mirni i zamolio Srbe iz Zubinog potoka i Kosovske Mitrovice da napuste barikade, i da se vrate kućama.

- Molim ih, nemam prava da zahtevam, da to učine i da i ubuduće uvek pitaju svoju državu Srbiju, da razgovaraju sa nama i da se ponašamo dostojanstveno, ozbiljno i odgovorno - rekao je večeras Vučić.

- Ja ne zovem Srbe da ujedine protiv Albanaca, već da se ujedine u poštovanju prava i pravde našeg naroda. Da se ujedinimo u borbi za istinu, a ne protiv nekoga - rekao je večeras predsednik Srbije.

Podsetio je da se postavilo pitanje zašto nije išao u Njujork da se sastane sa Hašimom Tačijem.

- O čemu da razgovaramo? Je l' Albanci imaju da nam kažu nešto drugo osim da nam prete ratom? Ja ne zovem Srbe da se ujedine protiv Albanaca, zovem ih da se ujedinimo u borbi za istinu. Još tri puta ako se ovako nešto ponovi, to više ni neće biti vest. Ni za Srbe sa severa Kosova više neće biti vest. Brutalno su lagali da nikoga nisu zadržavali i privodili - istakao je Vučić.

On je dodao da ćemo neku formu razgovora morati da imamo, "pa i sa ovakvim provokatorima, a zbog srpskog naroda", ali da to treba ostaviti rukovodstvu Srbije, ukazavši da je poverenje zbog svih prevara izgubljeno.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.