Vučić: Nordijski savet primer za povezivanje na Zapadnom Balkanu

Izvor: RTS, 24.Jun.2019, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nordijski savet primer za povezivanje na Zapadnom Balkanu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić raygovarao je sa ministarkom spoljnih poslova Kraljevine Norveške Ine Eriksen Soreide, sa kojom je konstatovao da bilateralne odnose karakteriše razvijen politički dijalog i velike mogućnosti za razvoj ekonomske saradnje.
Aleksandar Vučić je zahvalio na donacijama i razvojnoj pomoći koju Norveška pruža Srbiji i izrazio interes za saradnju u novim projektima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poput programa za mlade preduzetnike, koji pomažu ekonomskom rastu i izgradnji preduzetničkog duha.

Ine Eriksen Soreide je u razgovoru prenela da su norveške kompanije, koje posluju na srpskom tržištu, zadovoljne uslovima i izrazila očekivanje da će one da budu primer drugim investitorima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike .
S obzirom na to da je za Srbiju jedan od ključnih prioriteta afirmacija regionalne saradnje i jače ekonomsko povezivanje u regionu, predsednik Srbije naglasio je da iskustvo Nordijskog saveta, kao jedinstvenog primera jake regionalne saradnje, može da posluži kao primer za povezivanje na Zapadnom Balkanu.
Razmatrajući u razgovoru trenutnu regionalnu situaciju, Vučić je objasnio razloge zastoja u dijalogu Beograda i Prištine.
Ponovio je da je Srbija opredeljena da kroz dijalog, uz posredovanje EU, nađe kompromisno, obostrano prihvatljivo rešenje, ali da je za nastavak dijaloga neophodno da Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Nordijski savet primer za povezivanje na Zapadnom Balkanu

Izvor: B92, 24.Jun.2019

Beograd -- Aleksandar Vučić istakao je da iskustvo Nordijskog saveta može da posluži kao primer za povezivanje na Zapadnom Balkanu...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova Norveške Ine Eriksen Soreide istakao da je za Srbiju jedan od ključnih prioriteta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.