Vršac: 1.septembar u Poljoprivrednoj školi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2017, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršac: 1.septembar u Poljoprivrednoj školi

Nastava je danas počela i u srednjim školama. Za 120 učenika prvog razreda Poljoprivredne škole Vršac, prva lekcija bila je iz oblasti zaštite i bezbednosti na radu.

Prvi čas za prvake Poljoprivredne škole Vršac bio je rezervisan za predavanje i test iz oblasti zaštite na radu.

Ovo je od prošle godine praksa u svim srednjim stručnim školama, koje imaju zakonsku obavezu da pre stupanja na praktičnu nastavu učenike osposobe za bezbedan rad.

Predavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su prilagođena svakom smeru pojedinačno, pa su tako predavanja bila različita za kuvare, pekare i turističke tehničare, i za poljoprivredne tehničare i rukovaoce mehaničare poljoprivrednih mašina.

Sve naučeno đaci će imati priliku da primene već od ponedeljka, kada počinje i praktična nastava na školskoj ekonomiji – berba jabuka i drugih jesenjih proizvoda, prodaja na maloj pijaci i drugo. Inače, Poljoprivredna škola je ove godine upisala sva planirana odeljenja, a preostalo je tek par upražnjenih mesta.

U ovoj školskoj godini, Poljoprivredna škola planira i vraćanje kabinetske nastave za sve predmete, a očekuju ih i dva projekta: saradnja sa školama iz Češke i Italije preko Erasmus plus programa, i "Bez bezbednosti nema ni mladosti" - projekat iz oblasti bezbednosti saobraćaja, odobren na pokrajinskom konkursu.

Realizacija oba projekta počinje već tokom ovog meseca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.