Vranje bez organizovanog dočeka Nove godine

Izvor: RTS, 21.Dec.2016, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje bez organizovanog dočeka Nove godine

U Vranju i ove godine neće biti organizovanog dočeka Nove godine. Novac koji je bio namenjen u te svrhe, gradsko rukovodstvo je odlučilo da uplati na namenski račun za decu obolelu od najtežih bolesti.
Želja da pomognu bila je jača od želje za zabavom i provodom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na trgu u novogodišnjoj noći. Grad će deo sredstava za organizaciju dočeka uplatiti na namenski račun Fonda za lečenje dece od najtežih bolesti koji je osnovan nedavno. Na račun su već uplatili pola miliona dinara.

"Mislim da je ovo human gest i da će tamo novac biti bolje iskorišćen. Daćemo jedan pun doprinos nekoj toj humanoj strani, što se tiče plaćanja lečenja dece", kaže Mića Mladenović, većnik za turizam.
I građanima se ideja da pomognu bolesnoj deci dopala.
"Mi smo navikli da se malo proveselimo, ali mislim da je ova odluka ispravna. To je u redu, trebalo bi da bude tako stalno, ko ima višak da da u humanitarne svrhe", kažu građani.
Pola miliona dinara odvojeno je i za ukrašavanje grada, skromno, ali u skladu sa merama štednje ukrašen je trg.
"Mi nismo hteli da baš ne bude zakićeno i toliko malo koliko možemo, zato je izdvojena manja suma novca", kaže Mića Mladenović, većnik za turizam.
"Mislim da je grad sasvim solidno okićen u mogućnosti koliko je dozvoljavao budžet", kaže Momčilo Kostić.
Na trgu su postavljene i tezge sa ukrasima, ali kupaca je malo. Prodavci tek očekuju gužve.
"Najviše se kupuju za sada čestitke, baloni te sitne novogodišnje zanimacije, sijalice, lampioni", kaže Nebojša Stošić, prodavac.
Sve je više i onih koji kupuju i šalju čestitke koje se opet vraćaju u modu.
"Non stop traže, pitaju da li ima, koliko koštaju, gde mogu da nađu da pošalju klincima. Otprilike vraća se taj neki retro fazon slanja čestitki", kaže Miroljub Stanković, prodavac.
U Vranju su skoro rasprodati aranžmani za doček Nove godine, 40 odsto gostiju je iz Bugarske i Makedonije.
rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.