Niš dobio novu prazničnu dekoraciju

Izvor: RTS, 21.Dec.2016, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš dobio novu prazničnu dekoraciju

Niš je pred ovu Novu godinu zasijao drugačijim sjajem - posle više od deset godina kupljeni su novi ukrasi. Za doček u tom gradu najavljen je koncert "Bijelog dugmeta". Dok se većini Nišlija sviđa novogodišnja atmosfera ima i onih koji su za to da se novac za doček preusmeri u humanitarne svrhe, iako iz grada stiže najava da honorari neće biti plaćeni iz budžeta.
Niš je potpuno drugačije izgledao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prošle godine pred Novu godinu što se većini građana nije dopadalo -  ovog decembra grad izgleda drugačije.

"Lepše je nego ranijih godina, pre kao da ništa nije ni bilo super su novi ukrasi, za promenu
grad je lepo okićen sviđa mi se baš", kažu građani.
"Za nabavku novih i reparaciju starih, motažu i demontažu svih nakita otišlo je 11 miliona dinara, toliko je opredelio grad", kaže Marko Janković, direktor  JKP "Parking servis".
Uz nove novogodišnje ukrase na centralnom gradskom trgu sviraće "Bijelo Dugme" kako se saopšteno na gradskom sajtu honorare će platiti klub privrednika Niša koji će takođe izdvojiti i milion dinara za obnovu Onkološkog odeljenja na Dečijoj internoj klinici.
Ovim rešenjem nezadovoljno je blizu 6.000 građana koji su potpisali peticiju da se novac za novogodišnji koncert uplati za lečenje dece.
"Na zahtev velikog broja Nišlija mi smo sporoveli ovu akciju i u ovom momentu nama je žao što je gradska vlast ovako odlučila to je sjaj i beda jednog carskog grada", kaže Aleksandra Barton, Mobing centar - Niš.
"Bolje je da nekome se ulepša koliko može život ili šta god bilo potrebno ili da se neki broj ljudi provede jedne noći. Mislim da bi trebalo da bude slavlja na trgu uvek bi trebalo", kažu građani.
Iz grada poručuju da će od pet miliona dinara, koliko je predviđeno za proslavu Nove godine, biti potrošena polovina tog iznosa samo za tehničku podršku i opremanje bine za koncert.
rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.