Vozač koji je juče usmrtio Filipa (2) u Bečeju ostaje iza rešetaka: Anđela roditelji ispratili na nebo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020, 16:52

Vozač koji je juče usmrtio Filipa (2) u Bečeju ostaje iza rešetaka: Anđela roditelji ispratili na nebo!

Od siline udarca odleteo je 10 metara dalje, preminuo ocu na rukama

Igor Brać (34) koji je usmrtio dvogodišnjeg dečaka Filipa V. vozeći svoj kvad u selu Radičević saslušan je u utorak kod javnog tužioca i određen mu je pritvor od 30 dana.

Kako su rekli iz Osnovnog javnog tužilaštva u Bečeju, dokazne radnje za utvrđivanje elemenata krivičnog dela u ovom slučaju su u toku.

- I.B. je saslušan i određen mu je pritvor u trajanju od 30 dana, dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će se odlučiti na osnovu dokaza koji budu skupljeni kako postupak bude tekao. U roku od 30 dana treba da se saslušaju ostećeni, odnosno roditelji i urade dodatna veštačenja - rekao je Mihalj Pakai osnovni javni tužilac u Bečeju.

Mališan je u ponedeljak bio u šetnji sa roditeljima na trotinetu, kretali su se desnom stranom trotoara u Ulici Veljka Vlahovića blizu osnovne škole u ovom mestu i njegovog porodičnog doma. Iza njih je kvadom upravljao Brać koji je pokušao da porodicu zaobiđe, kada je mališan iznenada skrenuo levo i podleteo pod točkove.

Očevici kažu da je nerećno dete od siline udarca odletelo desetak metara dalje i ostalo nepomično da leži na ulici. Sa njim su bili otac, majka i stariji brat od četiri godine, zajedno su se vraćali sa proslave rođendana kod rođake.

- Filip je išao sa mnom i gurao trotinet, a supruga i drugi sin su išli metar i po iza nas. Hodao sam iza sina i čuo kako jurca motor. Okrenuo sam se da vidim gde je i viknuo mu da pazi. U tom momentu Filip je nakrivio glavu na levo i kvad ga je udario i odbacio - rekao je Saša Vojinović nesrećni otac, dodajući da mu je sin umro na rukama u kolima Hitne pomoći, kada su stigli ispred bolnice.

Mali anđeo sahranjen je danas na lokalnom groblju uz zvuke violine. Neutešni jecaji roditelja odzvanjali su selom...

Brać je odmah priveden u stanicu gde je ustanovljeno je da nije imao alkohol u krvi, ali i da vozilo nije bilo registrovano kao i on nije imao dozvolu za njega.

Kako se saznaje od ljudi bliskih istrazi, još nije utvrđeno koliko je Brać tačno vozio kilometara na sat i da li je prekoračio dozvoljenu brzinu. Ti detalji uskoro će biti utvrđeni.

Igor je nepokretan još od osnovne škole kada se razboleo. Prošao je mukotrpne i mnogobrojne operacije, kretao se uz pomoć štaka i kako su godine prolazile sve teže hodao. Zbog toga su mu roditelji kupovali kvadove jer nije imao snage da se sam kreće. U selu je bio predsednik Saveta mesne zajednice, predsednik KUD-a, a učetvovao je i u radu dramske sekcije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.