Vlada Srbije usvojila predloge drugog seta reformskih zakona

Izvor: NTV.rs, 27.Jul.2014, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije usvojila predloge drugog seta reformskih zakona

Vlada Srbije usvojila je predloge drugog seta reformskih zakona – o privatizaciji i o stečaju, i uputila ih Skupštini na raspravu po hitnom postupku.

Cilj zakona o privatizaciji je da ubrza prvatizacije i stvori uslove za ekonomskii razvoj i očuvanje socijalne sigurnosti, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju s medijima.
Predlogom zakona o izmenama i dopunama zakona o stečaju obezbeđuju se uslovi za poboljšanje poslovnog ambijenta, efikasnije sprovođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << stečajnog postupka i sprečavanje zloupotreba i korupcije u ovom procesu, saopštila je vlada.
Skupština Srbije usvojila je 18. jula izmene Zakona o radu i izmene i dopune Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, prve u nizu najavljenih reformskih zakona.
Vlada je usvojila i tri medijska zakona – Predlog zakona o javnom informisanju i medijima, Predlog zakona o elektronskim medijima i Predlog zakona o javnim medijskim servisima.
Primena ovih zakona doprineće, kako se očekuje, zaštiti javnog interesa građana u sferi informisanja, obezbeđivanju medijskih sloboda i međunarodnih standarda u ovoj oblasti.
Ovi zakoni su upućeni Skupštini Republike Srbije na raspravu po hitnom postupku, navedeno je u saopštenju.
(Tanjug)

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Zakoni za bolji poslovni ambijent

Izvor: RTS, 27.Jul.2014

Vlada Srbije je usvojila Zakon o privatizaciji i Zakon o stečaju. Reč je o paketu reformskih zakona kojima bi trebalo da se ubrza privatizacija i obezbede uslovi za poboljšanje poslovnog ambijenta. ..Izmene zakona o privatizaciji i stečaju najavljuju se već godinu dana. Oni su deo reformskog plana,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.