Vlada Srbije postavila nove državne sekretare u Ministarstvu pravde

Izvor: Blic, 24.Avg.2012, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije postavila nove državne sekretare u Ministarstvu pravde

Vlada Srbije postavila je nove državne sekretare i pomoćnike ministara u Ministarstvu pravde i državne uprave, saopštilo je danas to ministarstvo.

Za državnog sekretara za poslove pravosuđa postavljen je Danilo Nikolić, dugogodišnji sudija Opštinskog i Okružnog suda u Nišu, gde je 2005. godine izabran za predsednika suda.

Nikolić je doktorirao na temi "Opojne droge i krivično-pravno regulisanje zloupotrebe njihovog korišćenja" i tokom karijere ga je kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stručnjaka angažovao i OEBS, a držao je i brojna predavanja iz materijalnog i procesno-krivičnog prava i objavio veliki broj naučnih radova i knjiga iz oblasti krivičnog prava, navelo je ministarstvo.

Za državnog sekretara za poslove državne uprave postavljena je Gordana Stamenić, koja je obavljala brojne funkcije u javnim preduzećima, Republičkoj upravi javnih prihoda, Javnom pravobranilaštvu, da bi se od 1998. godine bavila advokaturom.

Za pomoćnika ministra pravde i državne uprave - Sektor za pravosuđe postavljen je Vojkan Simić iza koga stoji dugogodišnja karijera sudije i predsednika Prvog opštinskog suda.

Simić je od 2008. godine do danas obavljao dužnost pomoćnika ministra pravde u Sektoru za normativne poslove i međunarodnu saradnju. Autor je brojnih projekata u oblasti pravosudnog sistema i inicijator je uspostavljanja službi za odnose sa javnošću u sudovima.

Za pomoćnika ministra pravde i državne uprave - Sektor za normativne poslove i međunarodnu saradnju, postavljen je Milisav Čogurić, koji je obavljao tokom čitave karijere različite poslove u Ministarstvu pravde.

Sarađivao je s Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu, stalnim Međunarodnim krivičnim sudom, Evropskim sudom za ljudska prava i telima UN. Za pomoćnika ministra pravde i državne uprave - Sektor za evropske integracije i međunarodne projekte, postavljen je Čedomir Backović, koji je nakon advokatske karijere u Beogradu primljen u Advokatsku komoru Kalifornije i "sertifikovan kao advokat i savetnik suda od strane Vrhovnog suda Kalifornije, Distriktnog suda SAD i Apelacionog suda SAD".

- Svoje najveće uspehe u SAD postigao je kada su njegove presude sertifikovane kao pravni precedent i citirane kao izvor prava u preko 750 predmeta - navelo je Ministarstvo pravde Srbije.

Za pomoćnika ministra pravde i državne uprave - Sektor za materijalno finansijske poslove, postavljena je Slavica Jelača, stručnjak za finansije sa višegodišnjim iskustvom u privredi i državnoj upravi.

Vlada je juče donela i rešenja o nastavljanju rada na položaju pomoćnika ministra pravde i državne uprave Slavoljuba Carića - Sektor za zastupanje Republike Srbije pred Evropskim sudom za ljudska prava, i Vladane Jović - Sektor za državnu upravu, Jasmine Benmansur - Sektor za matične knjige i ostvarivanje slobode udruživanja građana.Zoran Petrović ostao je direktor Generalnog upravnog inspektorata, a Đorđe Cvetinčanin sekretar Ministarstva pravde i državne uprave.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.