Vilijamson na Kosovu sa Jahjagom i Tačijem

Izvor: Blic, 21.Jul.2014, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilijamson na Kosovu sa Jahjagom i Tačijem

Šef specijalnog tima koji istražuje tvrdnje o trgovini ljudskim organima na Kosovu Klint Vilijamson sastao se jutros u Prištini sa predsednicom Kosova Atifete Jahjagom, prenosi dnevnik "Ekspres".

Očekuje se da američki tužilac u nastavku posete Kosovu razgovora i sa premijerom u odlasku Hašimom Tačijem, ali se teme razgovora ne znaju.

Šef Misije Euleksa Bernard Borhard potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da se Vilijamson sastao sa Jahjagom i da je od nje dobio apsolutnu podršku kosovskih instutucija za posao koji radi, prenosi "Ekspres"

Upitan kada će Vilijamson objaviti u javnosti rezultate trogodišnje istrage, Borhard je rekao "veoma brzo".

Očekuje se da se Vilijamson veoma brzo obrati javnosti i saopšti rezultate istrage o sumnjama za ratne zločine i trgovinu organima od strane pripadnika OVK.

Portparol specijalnog tima za istragu navoda o trgovini ljudskim organima na Kosovu Žoao Sosa izjavio je da ta istraga uveliko traje i da će nalazi biti objavljeni

"u pravom trenutku".

Zvaničnici Vlade Kosova kažu da je današnja poseta Vilijamsona rutinska, dok u njegovoj kancelariji u Briselu ne žele da je komentarišu.

Njegova poseta dolazi u trenutku kada bi trebalo da objavi da li će zaključiti istragu zbog nedostatka dokaza ili je našao dovoljno dokaza da moze da podigne optužnicu.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kosovo: Williamson zahvalan na suradnji u istrazi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jul.2014

Glavni tužilac Clint Williamson danas se u Prištini sastao sa predsednicom Kosova Atifetom Jahjagom, kao i trojicom odlazećih ministara u v ladi Kosova. Ambasador Williamson se sastao i sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara UN Faridom Zarifom, šefom Misije EULEX na Kosovu Berndom Borhartom,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.