Vilhelm: Vučićeva poseta Berlinu je veoma važna, Srbija je ključna zemlja regiona!

Izvor: Kurir, 10.Jun.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilhelm: Vučićeva poseta Berlinu je veoma važna, Srbija je ključna zemlja regiona!

Ovo je prva poseta premijera otkako je stupio na dužnost u aprilu. Poseta je veoma važna. Nemačka je jedan od najbliskijih partnera Srbije i jedan od najvećih trgovinskih partnera, rekao je Vilhelm

BEOGRAD - Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm poručio je danas da njegova zemlja smatra Srbiju ključnom državom regiona i ocenio da je poseta premijera Aleksandra Vučića Berlinu veoma važna.

"Ovo je prva poseta premijera otkako je stupio na dužnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u aprilu. Poseta je veoma važna. Nemačka je jedan od najbliskijih partnera Srbije i jedan od najvećih trgovinskih partnera", rekao je Vilhelm uoči sutrašnjih razgovora premijera Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel.

On je podsetio da je trgovinska razmena između Srbije i Nemačke iz godine u godinu sve veća, kao i da je Nemačka i najveći bilateralni donator.

"Odnosi između dve zemlje su već veoma dobri ali uvek ima prostora za njihovo unapređenje i mislim da će ova poseta doprineti njihovom jačanju", dodao je Vilhelm.

"Kada je reč o Beogradu i Prištini to znači da proces normalizacije odnosa mora biti završen pre ulaska u Uniju", precizirao je on.

"Mislim da je Srbija na dobrom putu, vlada je već dosta učinila, ali ima još toga što treba da bude urađeno i verujem da će kancelarka Merkel i premijer Vučić razgovarati o svemu tome", zaključio je Vilhelm.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.