Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Apr.2015, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vijeće ministara BiH danas o budžetu za 2015. godinu

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će razmatrati Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2015. godinu.

Predlagač budžeta je Ministarstvo finansija i trezora, a ministar Vjekoslav Bevanda ranije je najavio da bi budžet trebao biti usvojen do kraja ovog mjeseca.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić još je na prvom radno-konsultativnom sastanku s novoizabranim ministrima kazao da je usvajanje državnog budžeta jedno od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << najvažnijih zadataka novog saziva Vijeća ministara.

Zvizdić je jučer nakon vanredne sjednice Vijeća ministara iskazao jasnu opredijeljenost za poboljšanje i unapređenje finansijske, materijalne, administrativne i kadrovske strukturu svih tijela za borbu protiv korupcije.

Takva opredijeljenost potvrđena je odlukom da su u ovogodišnjem budžetu predviđena povećanja izdvajanja za Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) oko četiri miliona KM, za Tužilaštvo BiH za milion KM, a za Obavještajno-sigurnosnu agenciju (OSA) za tri miliona KM.

– Povećat ćemo budžete institucija kako bi ih osposobili da budu što efikasniji u borbi protiv terorizma i organiziranog kriminala – kazao je Zvizdić.

Na dnevnom redu sjednice još je i Nacrt dopune Sporazuma o finansiranju o programu prekogranične saradnje BiH-Crna Gora u okviru IPA komponente prekogranična saradnja za 2011. godinu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Savjet ministara: Usvojen Nacrt budžeta od oko 1,56 milijardi KM

Izvor: Capital.ba, 29.Apr.2015

SARAJEVO, Savjet ministara BiH utvrdio je danas u Sarajevu, uz sugestije iznesene na sjednici, Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu u iznosu od 1.563.580.625 KM. Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da su ukupni prihodi za finansiranje institucija i primanja...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.