Vesić s francuskim industrijalcima o metrou, novim ulaganjima

Izvor: RTS, 27.Jun.2018, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić s francuskim industrijalcima o metrou, novim ulaganjima

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i glavni urbanista Milutin Folić primili su u Starom dvoru predstavnike kompanija iz Udruženja francuskih industrijalaca "Medef", s kojima su razgovarali o izgradnji beogradskog metroa i drugim velikim infrastrukturnim projektima.
Vesić je podsetio da su francuske kompanije veoma prisutne u Beogradu zadnjih nekoliko godina.
Vrednost investicija francuskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kompanija u poslednje dve godine u Beogradu iznosi preko milijardu i osamsto miliona evra, naveo je zamenik gradonačelnika, podsetivši na investicije u Beogradski aerodrom i sanaciju deponije u Vinči.
"Te velike investicije su doprinele da i druge francuske kompanije dođu u Srbiju i Beograd. A danas smo održali sastanak sa predstavnicima desetak kompanija koje su zainteresovane za velike infrastrukturne projekte u našoj prestonici, kao što je izgradnja metroa, širenje tramvajske mreže ili izgradnja obilaznice oko Beograda. Očekujem da će neke od ovih kompanija biti uspešne na međunarodnim konkursima za buduće projekte u glavnom gradu Srbije", istakao je Vesić.
Beograd je, kako kaže, postao interesantan za investicije iz sveta, posebno kada je reč o francuskim kompanijama, uz zaključak da je to jasan dokaz da Beograd napreduje.
Događaju su prisustvovali francuski ambasador u Beogradu Federik Mondoloni, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović i savetnik predsednika Privredne komore Srbije Aleksandar Kemiveš.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Čestitke iz Moskve: Čepurin predao Radojičiću prismo gradonačelnika ruske prestonice

Izvor: Blic, 27.Jun.2018

Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić razgovarali su danas u Starom dvoru sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.