VW grupa testira točkove od ugljeničnih vlakana

Izvor: Blic, 22.Jun.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VW grupa testira točkove od ugljeničnih vlakana

Godinama unazad smo bili u prilici da vidimo točkove od ugljeničnih vlakana na velikom broju automobila visokih performansi, a sada izgleda da će ovaj trend da se prenese i na pristupačnije modele.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Firme "ThyssenKrupp Carbon Components" i "Maxion Wheels" su se udružile

Prodajete >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

kako bi napravile nove lagane točkove napravljene od kombinacije ugljeničnih vlakana i aluminijuma koje imaju nameru da isporučuju najvećim firmama u industriji.

Novi točkovi su već počeli da se testiraju na luksuznim modelima i krosoverima i za sada pokazuju uštedu težine od 40% u odnosu na tradicionalne točkove.

Ono što je najzanimljivije, dve pomenute kompanije trenutno sarađuju sa Folksvagen grupom na testiranju prototipnih točkova na neimenovanom vozilu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Volkswagen grupa testira točkove od ugljeničnih vlakana

Izvor: AutoBlog, 22.Jun.2015

Godinama unazad smo bili u prilici da vidimo točkove od ugljeničnih vlakana na velikom broju automobila visokih performansi, a sada izgleda da će ovaj trend da se prenese i na pristupačnije modele. Firme "ThyssenKrupp Carbon Components" i "Maxion Wheels" su se udružile kako bi napravile nove lagane...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.