VUČIĆ OVIM ČINOM DOKAZUJE DA JE PONOSAN NA ZLOČINE Sramna izjava bivšeg albanskog premijera (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2021, 16:10

"VUČIĆ OVIM ČINOM DOKAZUJE DA JE PONOSAN NA ZLOČINE" Sramna izjava bivšeg albanskog premijera (FOTO)

Sramna izjava bivšeg premijera Albanije

Bivši premijer Albanije i "persona non grate" za ulazak u Sjedinjene Američke Države Salji Beriša kritikovao je odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića o proglašenju generala Vladimira Lazarevića počasnim građaninom niške opštine Pantelej, nazivajuće je "utopijom".

Beriša je na Fejsbuku napisao da je general srpske vojske Vladimir Lazarević "osuđen za zločine protiv čovečnosti zbog etničkog čišćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nad kosovskim Albancima" i da je "proveo 10 godina u zatvoru nakon što ga je Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju u Hagu osudio zbog deportacije i drugog nečovečnog postupanja prema etničkim Albancima".

- Ovim činom Vučić dokazuje da se oseća ponosnim na zločine protiv čovečnosti, genocid i ciklično varvarstvo Srba nad Albancima na Kosovu. Ali, ova odluka je takođe povezana sa stvaranjem presedana u Vučićevom ličnom interesu. U vreme povećanja zahteva za izručenje Hagu za genocid i zločine protiv čovečnosti velikog Srbina Vučića, čini se da ovom odlukom Vučić razmišlja i o sebi. Ali račun je pogrešan - napisao je između ostalog Beriša.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.