Ustavni sud BiH slučaj referenduma vraća na početak?

Izvor: B92, 02.Sep.2016, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustavni sud BiH slučaj referenduma vraća na početak?

Sarajevo -- Ustavni sud BiH je obavezan da odluči o zahtevu za preispitivanje odluke o održavanju referenduma o Danu Republike u RS.

Sud može postupiti na dva načina, a jedan od njih je da slučaj vrati na sam početak.

To je za regionalnu N1 TV rekao predsednik Ustavnog suda BiH Mirsad Ćeman precizirajući da se to može desiti ako sud nađe da ima elemenata za takvu odluku.

"A to znači u fazu da se o njemu odlučuje od početka, razmatra zahtev za ocenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ustavnosti, što podrazumeva sve procedure koje su se u međuvremenu desile", kazao je Ćeman, uz napomenu da ne želi ništa da prejudicira.

On je kazao da bi kod takvog stanja stvari značilo da odluke o referendumu i zahtevi u vezi sa sprovođenjem referenduma ne bi bile aktuelne i trebalo bi ih obustaviti te rešavati ih ako, kako je rekao, dođe u istu pravnu poziciju.

Kao prvu mogućnost on je naveo da, ako Ustavni sud utvrdi da nema elemenata za preispitivanje odluke, to znači da ostaje pri odluci od 26. novembra prošle godine.

U tom slučaju, precizirao je, Sud mora odlučivati po zahtevima koji se tiču kasnije donetih odluka o sprovođenju referenduma u RS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH: Ustavni sud slučaj referenduma vraća na početak?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2016

Ustavni sud BiH je obavezan da odluči o zahtevu za preispitivanje odluke o održavanju referenduma o Danu Republike u RS i može postupiti na dva načina, a jedan od njih je da slučaj vrati na sami početak...To je za regionalnu N1TV rekao predsednik Ustavnog suda BiH Mirsad Ćeman precizirajući da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ustavni sud BiH slučaj referenduma vraća na početak?

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2016

SARAJEVO - Ustavni sud BiH je obavezan da odluči o zahtjevu za preispitivanje odluke o održavanju referenduma o Danu Republike Srpske i može postupiti na dva načina, a jedan od njih je da slučaj vrati na sami početak...To je za regionalnu N1TV rekao predsjednik Ustavnog suda BiH Mirsad Ćeman precizirajući...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.