Uskoro plan reorganizacije EPS-a

Izvor: RTS, 08.Okt.2014, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro plan reorganizacije EPS-a

Elektroprivreda Srbije će se promeniti i postati čvrsto integrisan sistem, najavio je direktor tog javnog preduzeća Aleksandar Obradović.

Aleksandar Obradović je, na svečanoj sednici Nadzornog odbora podovom Dana EPS-a, rekao da očekuje da će Vlada Srbije do kraja oktobra usvojiti plan reorganizacije EPS-a, koji će reći kako to javno preduzeće treba da se promeni, javlja Beta.

"EPS će biti još čvršće integrisan. Nećemo rascepkavati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sistem. Naprotiv, pravimo jedan veliki EPS", rekao je Obradović, kojeg je Vlada Srbije prošle sedmice imenovala za direktora EPS, nakon što je dve godine bio vršilac dužnosti direktora.

Napominje i da očekuje da će u narednih mesec dana svi preduslovi za promenu biti u rukama EPS-a i poručio zaposlenima da se ne plaše promena.

Obradović je rekao i da je EPS u dva talasa libaralizacije tržišta električne energije "ostao na nogama" zadržavši 97 odsto tržišta i da je spreman za potpuno otvaranje tržišta od 1. janura 2015. kada će i sva domaćistva dobiti mogućnost da biraju snabdevača strujom.

Predsednik Nadzornog odbora EPS-a Aca Marković rekao je da će EPS sledeće godine prekinuti period bez gradnje proizvodnih kapaciteta.

"U 2015. godini bi tregalo da počne gradnja dva nova kapaciteta, reverzibilne hidroelektrane 'Bistrica' sa četiri agregata snage po 170 megavata i trećeg bloka Termoelektrane 'Kostolac B' snage 350 megavata", rekao je Marković.

Marković je istakao i da je EPS u protekle tri godine proizvodio rekordne količine električne energije i istako da je spreman da i tokom predstojeće zime obezbedi stabilno snabdevanje potrošača u Srbiji.

Svečanosti je prisustvovao i ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

Povodom Dana EPS-a, kojim je obeležena 121. godišnjica od pokretanja prve elektrane u Srbiji, dodeljene su i godišnje nagrade.

Plaketu i priznaje "Đorđe Stanojević" dobili su Dragana Janjušević, Boško Buha, Dragić Nikolić, Dragan Krstić i Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obradović: EPS će biti velika integrisana kompanija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2014

Elektroprivreda Srbije (EPS) će se promeniti i postaće velika, još čvršće integrisana kompanija i neće biti rascepkavanja sistema, izjavio je danas direktor EPS-a Aleksandar Obradović i najavio da do kraja oktobra očekuje da Vlada Srbije usvoji plan reorganizacije te kompanije..."Ovaj EPS kakav...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.