Umesto Hilari Klinton u lektiri autobiografija Vaska Pope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2018, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto Hilari Klinton u lektiri autobiografija Vaska Pope

Autobiografija Hilari Klinton nije trebalo da uđe u lektiru za prvi razred gimnazija na albanskom jeziku, već da posluži kao primer teksta za književni žanr autobiografije, kaže predstavnik Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Ćenan Hemeti i kaže da će predložiti da se umesto autobiografije Klintonove kao primer uzme tekst i autobiografija Vaska Pope.

"To je trebalo da bude primer teksta autobiografije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i nema veze sa lektirom. To nije toliko značajno i biće izbačeno", rekao je Hemeti za Tanjug.

Hemeti, koji je koordinator Komisije koji je imenovao Nacionalni savet albanske nacionalne manjine da se bavi planom i programom udžbenika na albanskom jeziku, kaže da će predložiti timu koji se bavi planom i programom za srednje škole da se uvrsti Vasko Popa i njegovu autobiografija.

"Već je više njegovih knjiga prevedeno na albanski jezik i nalazi se u udžbenicima u Albaniji kao moderan pisac", pojasnio je Hemeti.

Predstavnici nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine imaju danas sastanak u Ministarstvu prosvete gde će tema biti udžbenici na albanskom jeziku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PALA ODLUKA Evo hoće li autobiografija Hilari Klinton biti deo LEKTIRE U SRBIJI

Izvor: Blic, 12.Jun.2018

Autobiografija Hilari Klinton nije trebalo da uđe u lektiru za prvi razred gimnazija na albanskom jeziku, već da posluži kao primer teksta za knjizevni žanr autobiografije, kaže predstavnik Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Chenan Hemeti i kaže da će predložiti da se umesto autobiografije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.