Ukinut pritvor osumnjičenom za krađu testova za malu maturu

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jul.2019, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinut pritvor osumnjičenom za krađu testova za malu maturu

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor I.S. (42), ocu jednog maturanta koji je osumnjičen da je iz štamparije u kojoj su štampani testovi za malu maturu ukrao primerak testa iz matematike, piše N1.

Odlukom Apelacionog suda koju je uvažio žalbu branioca osumnjičenog, ukinut mu je pritvor i tokom dana bi trebalo da bude pušten iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Beogradu, u kom je bio od 19. juna.

Njegov branilac Dimitrije Ilić rekao je za N1 da je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od tada po žalbama na pritvor odluke donosio Viši sud, koji je odbijao da I.S. bude pušten iz pritvora.

Odluka je potom poslata Alpelacionom sudu koji je odlučio da mu se ukine pritvor i da ga pusti da se brani sa slobode.

I.S. se sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike. Sumnja se da je posle toga otišao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom taj primerak bacio u WC šolju i uništio ga.

Osumnjičeni je to uradio kako bi test odneo sinu, maturantu jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit, navodi MUP.

Takođe, sumnja se da je uz pomoć sina, I. S. rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, posle čega su oni putem Vibera delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRAĐA TESTOVA iz matiša: Ukinut pritvor ocu maturanta

Izvor: Mondo, 26.Jul.2019

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor I.S. (42), ocu jednog malog maturanta koji je osumnjičen da je iz štamparije u kojoj su štampani testovi ukrao primerak testa iz matematike, javili su beogradski mediji...Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac..Odlukom Apelacionog suda, koji je uvažio žalbu...

Nastavak na Mondo...

Ukinut pritvor osumnjičenom za krađu testa za malu maturu

Izvor: Danas, 26.Jul.2019

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor I.S. (42), ocu jednog malog maturanta koji je osumnjičen da je iz štamparije u kojoj su štampani testovi ukrao primerak testa iz matematike, prenosi N1. Članak Ukinut pritvor osumnjičenom za krađu testa za malu maturu se pojavljuje prvo na Dnevni list...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.