UPOZORENJE! NEPOGODE ĆE TRAJATI DANIMA Dolazi velika promena vremena, a leto se vraća od ovog datuma

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2023, 18:32

UPOZORENJE! NEPOGODE ĆE TRAJATI DANIMA Dolazi velika promena vremena, a leto se vraća od ovog datuma

Kakvo nas vreme očekuje narednih dana pogledajte u najnovijoj prognozi za Srbiju.

Danas na zapadu i severozapadu regiona u sklopu predfrontalnih nestabilnosti već može biti snažnih grmljavinskih pljuskova i vremenskih nepogoda, piše meteorolog Marko Čubrilo u novoj prognozi vremena.

Sutra stiže jaka promena vremena koja donosi grmljavinske pljuskove, lokalne nepogode, jak, a u zoni fronta na kratko i orkanski severozapadni vetar, grad i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veliku količinu kiše za kratko vreme, stoji u prognozi.

- Sledi i jače zahlađenje te će do utorka sledeće nedelje biti relativno sveže uz čestu kišu - najavljuje meteorolog.

Leto i toplo vreme se verovatno vraćaju negde posle 08.avgusta, zaključuje Čubrilo.

Podsećamo, Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na vremenske nepogode i naglu promenu vremena danas i sutra na području Srbije.

Na severu i zapadu večeras se očekuje lokalna pojava jakih pljuskova s grmljavinom i gradom, a sutra u celoj zemlji veoma nestabilno s kišom, jakim pljuskovima, grmljavinom, ponegde i gradom.

RHMZ navodi da će do promene vremene doći posebno sutra popodne i uveče, kada se očekuje od 20 do 40 milimetara, lokalno i do 70 milimetara padavina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.