Izvor: RTS, 14.Sep.2021, 19:54

U srpskim sredinama na KiM podignute zastave Srbije povodom Dana srpskog jedinstva

U srpskim sredinama na Kosovu I Metohiji na lokalnim i institucijama vlade Srbije, a i na privatnim objektima, istaknute su srpske trobojke povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave Srbije.
Podizanje zastava i zamena dotrajalih novim posebno je danas bilo vidljivo u srpskim sredinama na severu Kosova i Metohije. U Kosovskoj Mitrovici je razvijena velika trobojka niz zidove stambene zgrade u centru grada.

Direktor Kancelarije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je sve spremno za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave Srbije na Kosovu i Metohiji.
Petković je istakao da Kosovska Mitrovica nije jedino mesto obojeno u crveno-plavo-belo.
"Srpske sredine širom KiM okićene su srpskom trobojkom, a naši građani s ponosom ističu srpsku zastavu! Nema svetije vrednosti za naš narod na Kosovu i Metohiji od sloge i jedinstva", poručio je direktor Kancelarije za KiM u objavi na Fejsbuku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpska trobojka u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2021, 11:57

U srpskim sredinama širom Kosova i Metohije danas je istaknuta srpska trobojka u znak obelezavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave...Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM Vlade Srbije, nema srpske sredine u južnoj pokrajini, koja jutros nije osvanula sa zastavom Srbije...Zastave...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Svečani defile povodom Dana srpskog jedinstva: Na ulicama Banjaluke zastava duga 80 metara

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Sep.2021

BANJALUKA - Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) organizovao je danas u Banjaluci, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, svečani defile koji je krenuo ispred zgrade Vlade Republike Srpske do Trga Krajine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.