U rudniku u Turskoj 18 rudara zakopano u oknu

Izvor: Mondo, 28.Okt.2014, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U rudniku u Turskoj 18 rudara zakopano u oknu

Osamnaest rudara ostalo je zarobljeno kada se urušilo okno koje je preplavila voda u rudniku uglja u Turskoj, nedaleko od obale Sredozemnog mora, saopštile su turske vlasti.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Tragedija se desila u rudniku Has Sekerler, nedaleko od grada Ermeneka u provinciji Karaman, 500 kilometara južno od glavnog grada Ankare, rekao je guverner Murat Kodža i dodao da je 20 rudara uspelo da se izvuče iz poplavljenog okna.

On je kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da su rudari ostali zarobljeni pošto je voda koja se akumulirala unutar rudnika preplavila okno u kojem su radili.

Zvaničnik tog privatnog rudnika rekao je za televiziju NTV da se rudari nalaze na dubini od 300 metara.

"U ovom trenutku 18 naših kolega je zarobljeno. Radimo na ispumpavanju vode iz tri dela rudnika", rekao je taj zvaničnik i dodao da do sada spasilačke ekipe nisu uspele da uspostave kontakt sa zarobljenim rudarima.

Turski ministar za energetiku i saobraćaj odmah je napustio Ankaru i uputio se na mesto nesreće da nadgleda spasilačke napore.

U najgoroj rudničkoj nesreći koja se u maju desila u Turskoj, nedaleko od zapadnog grada Some, poginuo je 301 rudar.

Tada se pokrenulo pitanje loših bezbednosnih standarda i površnih vladinih inspekcija u većini rudnika u Turskoj.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.