U javnost procureo snimak zatočene arapske princeze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2021, 00:57

U javnost procureo snimak zatočene arapske princeze

Nakon što je u javnost dospelo tajno snimljeno video svedočanstvo arapske princeze Latife, jedne od ćerki vladara Dubaija Muhameda Al Maktuma, njena sudbina našla se u središtu interesovanja i svetskih medija, ali i političara na Zapadu, javlja Bi-Bi-Si.

Zvanični London je od Ujedinjenih Arapskih Emirata zvanično zatražio dokaz da je princeza Latifa još uvek živa jer na snimku koji je uspela da pošalje ona tvrdi da je zatočena, prenosi britanski javni servis.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ćerka vladara Dubaija je 2018. godine pokušala, neuspešno, da pobegne iz zemlje, a posle toga je poslala tajne video poruke prijateljima u kojima izražava zabrinutost za sopstveni život i optužuje svoga oca da je drži kao taoca.

Princeza Latifa tvrdi da su je 2011. godine komandosi drogirali kada je prvi put sprečena da pobegne brodom i da je tada smeštena u pritvor

Sada se ponovo oglasila.

„Nalazim se u jednoj vili. Zatočena sam, ova vila je pretvorena u zatvor. Svi prozori su zaključani, pet policajaca je napolju i dve policajke unutra. Svaki dan strahujem za svoj život. Policijaci su mi rekli da ću zauvek ostati u zatvoru i da nikada neću videti sunce. Svakog dana situacija je sve gora", poručila je princeza Latifa u svojoj tajnoj video poruci.

Tenzije između Velike Britanije i vladajuće porodice Dubaija eskalirale su 2019. godine kada je pred sudom u Engleskoj jedna od šeikovih supruga, princeza Haja, koja je s dvoje svoje dece pobegla u Veliku Britaniju, zatražila zaštitu od šeikovog zlostavljanja, navodi britanski javni servis.

Vlasti Dubaija za sada se nisu oglašavale, dodaje Bi-Bi-Si.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.