U Subotici zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske

Izvor: B92, 15.Apr.2019, 07:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Subotici zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske

Subotica -- U Subotici se održava zajednička sednica srpske i mađarske vlade kojom će predsedavati premijeri Ana Brnabić i Viktor Orban.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na početku sednice istakla da Srbija i Mađarska nemaju otvorenih pitanja. Takođe, podsetila je da su srpska i mađarska kompanija počele zajedno da grade fabriku za preradu voća u Arilju, što pokazuje da je Mađarska izašla u susret našim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << molbama da njihove investicije u Srbiji, idu i van Vojvodine.

Premijerka je navela i da je prošle godine robna razmena između Srbije i Mađarske bila 1,7 milijardi evra, što je, kako je rekla, rast od 15 odsto u odnosu na 2017. godnu.

Nakon sednice predviđeno je potpisivanje više sporazma između dve vlade, iz oblasti energetike, saobraćaja i infrastrukture. Takođe, predviđeno je obraćanje premijera Srbije i Mađarske, Ane Brnabić i Viktora Orbana.

Uoči sednice dve vlade, srpski ministri razgovarali su u odvojenim, bilateralnim susretima, sa mađarskim kolegama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.