Orban sa Anom Brnabić u Subotici, sastanak dve vlade

Izvor: RTS, 15.Apr.2019, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban sa Anom Brnabić u Subotici, sastanak dve vlade

Premijer Mađarske Viktor Orban sa svojim ministrima boravi u Subotici. On se najpre sastao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić. Usledio je i sastanak dve vlade.
Na agendi će danas biti nekoliko značajnih sporazuma iz energetike, saobraćaja i infrastrukture, a potpisaće se 11 sporazuma.

Premijerka Ana Brnabić sastala se sa svojim mađarskim kolegom Viktorom Orbanom, a bilateralne susrete imali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su i ministri Ivica Dačić, Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Zoran Đorđević.
Usledila je plenarna sednica, a za 12.15 je zakazano potpisivanje sporazuma.
Sa sastanka Ivice Dačića i Petera Sijarta poručeno je da je veoma važno očuvati dinamiku održavanja sednica dveju vlada koje šalju snažnu političku poruku, i potvrđuju visok stepen razumevanja i poverenja u odnosima dve države.

Predsednik Skupštine AP Vojvodina Ištvan Pastor prisustvovaće sednici dveju vlada, a za RTS kaže da su današnji razgovori važni za građane.
"Mislim da su veoma značajni sporazumi koji se odnose na razvoj infrastrukture. Značajan je i sporazum koji rešava pitanje nostrifikacije diploma stečenih u susednoj državi. Značajno je i što će se iz skoro svih oblasti života potpisivati sporazumi, iz sfere energetike itd.", rekao je Pastor.

Posle potpisivanja sporazuma, očekuje se konferencija za medije koju će RTS direktno prenositi.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se, inače, juče sastao sa Viktorom Orbanom. Konstatovali su da su odnosi dveju zemalja na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.