U Srbiji će danas biti tropski toplo, u Novom Sadu do 38 stepeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2021, 01:06

U Srbiji će danas biti tropski toplo, u Novom Sadu do 38 stepeni

Posle podne, uveče i tokom noći na severu zemlje uz izolovani razvoj oblačnosti ređa pojava kratkotrajnog pljuska sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima i na severu jak, kratkotrajno i olujni, južni i jugozapadni, a krajem dana i tokom noći u Vojvodini u skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura biće od 17 do 24 stepena, a najviša dnevna od 36 do 40 stepeni, na jugoistoku Srbije lokalno i do 42 stepena.

U Novom Sadu će biti pretežno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sunčano i veoma toplo. Najniža temperatura oko 24, najviša oko 38 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 8. avgusta, u ponedeljak se očekuje osveženje za 5 do 10 stepeni, uz delimično povećanje oblačnosti na severu i zapadu zemlje i lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom.

U utorak pretežno sunčano, a od utorka uveče do kraja perioda uz promenljivu oblačnost ređa pojava kratkotrajne kise ili pljuskova sa grmljavinom.

Temperatura u većini mesta oko proseka, osim na jugoistoku zemlje gde se zadržava veoma toplo vreme, sa maksimalnom temperaturom iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.