U Obrenovcu radi poljska bolnica, još jedan punkt C. krsta

Izvor: Blic, 04.Jun.2014, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Obrenovcu radi poljska bolnica, još jedan punkt C. krsta

U Obrenovcu je danas počela da radi laka poljska bolnica u dvorištu osnovne škole "Jefimija", a doneta je i odluka da se otvori još jedan punkt Crvenog krsta u tom gradu.

- Naš cilj je da ovde pružimo prvu pomoć svima kojima je neophodna, do transporta i zbrinjavanja u neki viši zdravstveni nivo - rekao je Tanjugu hirurg, major Dejan Zeljković.

Prema njegovim rečima, iako je bolnica sa radom počela tek danas interesovanje stanovništva je veliko, ali se uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radi o lakšim telesnim povredama, sunčanici, alergijskim reakcija...

- Kako dan odmiče i broj pacijenata se povećava. Za sada nemamo nikakve indicije, niti su se pojavljivali pacijenti koji bi imali kliničku sliku koja bi odgovarala nekom infektivnom sindromu, odnosno zarazi - naglasio je Zeljković.

On je objasnio da u bolnici rade hirurg, lekar interne medicine, stomatolog, neuropsihijatar, radiolog...

-Nezahvalno je prognozirati do kad ćemo biti ovde, dokle god bude potrebe za medicinskim zbrinjavanjem i lekarima, mi ćemo biti tu. Ovde je sedam lekara, 12 medicinskih tehničara kao i pomoćno osoblje, a rad je organizivan smenski, po 12 sati - objasnio je major.

Kako je rekao, postoji mogućnost postavljanja još jedne poljske bolnice u drugom delu grada, ali to zavisi od potreba stanovništa i razvoja dalje situacije.

- Ja u ovom trenutku ne mogu da kažem kada će se to i dogoditi. Sve je još u fazi priprema i dogovora - naveo je Zeljković.

U hotelu u Obrenovcu održan je u međuvremenu još jedan sastanak kriznog štaba pa je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao da je doneta odluka da se otvori još jedan punkt Crvenog krsta u tom gradu.

- Crveni krst je imao dva punkta u gradu, što je bilo nedovoljno za sve ljude koji koriste usluge Crvenog krsta, i mi smo doneli odluku da se otvori još jedan punkt za sve ljude koji su iz centra grada, ali i da pokušamo da stavimo u pogon školu u Zabrežju za ljude iz tog mesta, za distribuciju životnih namirnica" -kazao je Čučković.

On je još jednom apelovao na svo radno stanovništvo da se u naredna tri dana uključe u akciju čišćenja, a da je već 150 mašina na ulicama, kako bi se sav kabasti materijal odneo iz Obrenovca.

-Ljudi koji nisu radno sposobni, koji ne mogu sami da iznesu kabasti materijal, njima će pripadnici vojske i komunalne službe izneti potopljeni nameštaj, i odneti ga na deponiju u Vinči - poručio je Čučković.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.