U KRISTININOM KAFIĆU JE ZABRANJENO PRIČATI O KORONI! Razlog koji je navela će vas oduševiti (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2020, 16:49

U KRISTININOM KAFIĆU JE ZABRANJENO PRIČATI O KORONI! Razlog koji je navela će vas oduševiti (FOTO)

Većina posetilaca bara pozdravila je poruku menadžerke

Poruka iznad šanka, koju je okačila Italijanka Kristina Matioli, deli se celim svetom i odnosi se na novu restrikciju koju je uvela u svom baru: "Strogo je zabranjeno pričati o korona virusu i zaključavanju".

U malom baru na periferiji Rima, menadžerka Kristina Matioli se nada da će gostima pružiti kratak predah od pandemije dok piju kafu, piše italijanski "Lokal".

- Mesecima razgovaramo o istome, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bar da kafu popijemo na miru - rekla je Kristina Matioli.

Kao prva evropska zemlja pogođena epidemijom, Italija se duže od ostalih borila s kovidom i živela u blokadi. Posle blokade život se gotovo normalizovao, a onda je opet usledilo zatvaranje. Zato Kristina kaže da ljudi uz kafu treba da se opuste.

- Nije reč o poricanju ili nerazumevanju poteškoća kroz koje svet prolazi, već samo o tome da treba predahnuti - istakla je Kristina.

#BarFeeling, on the outskirts of #Rome, has a new rule: no talking about #coronavirus! They even offer a few suggestions: #Gossip, #Culture, and #GrandeFratelloVip2020 (Italy's #BigBrother). Customers say they love it. That's Cristina Mattioli in the photo, via @Agenzia_Ansa. pic.twitter.com/S8nv0YpbIX

— Eric J. Lyman 🇺🇸🇩🇴🇮🇹 (@EricJLyman) November 18, 2020

i istakla da je njena ideja odličan odgovor na pritisak epidemije.

- Dosadilo nam je da pričamo o kovidu, ne možemo to više da izdržimo, kuda god da odemo, razgovaramo samo o koroni. Želim da s društvom razgovaram o nečemu drugom: o vremenu ili poznatim ličnostima - istakao je stalni posetilac kafića.

Gosti su opterećeni tom temom čak i u kafiću: moraju da dezinfikuju ruke, a maske mogu da skinu samo kada jedu i piju. Kafić se, prema odluci vlade, zatvara u 18 časova. Zato, da bi ljudima skrenula pažnju, Kristina je postavila još jedan natpis koji nudi ideje za razgovor, sa temama iz istorije i kulture.

- Bravo, Kristina zna šta je danas neophodno - podržao je inicijativu frizer Mauricio, koji je redovni posetilac kafića.

- Ideja se dopala i vlasnici jednog kafića u Trentinu (u severnoj Italiji) pa me je pitala za dozvolu da je sprovede u delo - zadovoljna je Kristina Matioli.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.