U Biblioteci grada Beograda poznati radili kao bibliotekari

Izvor: Blic, 23.Apr.2013, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Biblioteci grada Beograda poznati radili kao bibliotekari

Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava i ovog 23. aprila u Biblioteci grada Beograda ulogu bibliotekara na sat vremena preuzele su poznate ličnosti - Zoran Kesić, Ivana Zarić, Maja Odžaklijevska, Usnija Redžepova, Aca Seltik. Članovi biblioteke mogli su da dobiju i preporuku nekog od ovih "VIP bibliotekara", a svi koji žele do kraja dana mogu iskoristiti priliku i učlaniti se po upola jeftinijoj ceni.

- Radim na razduživanju knjiga, nije komplikovano, naučila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sam sve...- objašnjava Ivana Zarić radni zadatak.

Na pitanje kako čitaoci reaguju kada je prepoznaju, kroz osmeh odgovara da je

Članska karta danas upola jeftinija

Popust na individualno učlanjenje u Biblioteku grada Beograda danas je, povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, 50 odsto. Popust od 15 odsto pri kupovini knjiga, svi članovi biblioteke mogu potražiti u knjižarama koje su se priključile akciji "Svi smo u biblioteci".

sigurna da prvo pomisle da je u pitanju skrivena kamera.

- Sigurna sam da mnogi znaju za lep običaj da se na Dan knjige u Biblioteci grada javne ličnosti druže sa čitaocima. Drago mi je što je bilo i onih koji me nisu prepoznali, već su se poneli kao da sam zaista bibliotekarka - kaže Ivana Zarić.

“Petrović, stigla knjiga“ proziva bibliotekar Zoran Kesić i gotovo istovremeno odgovara na telefonski poziv “Biblioteka grada Beograda, izvolite“...

Nakon druženja sa poznatima, otvorena je izložba koja prikazuje najvažnije momente iz života i stvaralaštva Desanke Maksimović.

- Desanka Maksimović je bila čest gost mnogih beogradskih biblioteka, a podsetiću i na važan, 20. 1986. godine, kada je adaptiran hotel “Srpska kruna” dodeljen biblioteci, a zgradu je otvorila upravo slavna pesnikinja. Sudbina je htela da je njen poslednji izlazak u javnost bude 1993. u našoj Rimskoj dvorani, a podsećam da se ove godine obeležava i 20 godina od njene smrti i 115 od njenog rođenja - kaže Olga Krasić Marjanović, autorka izložbe koja će biti orvorena do 16. maja.

Monodrama “Oporuke Desanke Maksimović”, u izvođenju Rade Đuričin, biće izvedena večeras u 19 sati.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.