Tužilac: Uhapšeno 17-oro zbog zloupotreba u Kolubari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2011, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac: Uhapšeno 17-oro zbog zloupotreba u "Kolubari"

BEOGRAD -

Nekadašnji direktor Rudarskog basena "Kolubara" Dragan Tomić i 16 osumnjičenih uhapšeno je zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetili to preduzeće za preko 10 miliona evra, izjavio je danas Tanjugu tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Pored Tomića, koji je na funkciji direktora Kolubare bio od 2004. do 2008. godine, uhapšen je i Dragan Jovičić, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ga je zamenio na toj funkciji od 2008. do 2009, kao i Radoslav Savatijević Kene, bivši član upravnog odbora EPS-a, i vlasnik "Pam-ek", "Aros beton", "Beokran komerc" i "Beoogrev", dodao je Radisavljević.

Uhapšeno je još 14 bivših i sadašnjih funkcionera "Kolubare" i vlasnika privatnih preduzeća, rekao je tužilac.

On je najavio nastavak pretkrivičnog postupka i istraživanje da li je bilo i drugih malverzacija.

Tomić, koji je je uhapšen juče na granici sa Makedonijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal već saslušan u policiji 11. februara ove godine, u okviru pretkrivičnog postupka, a sumnjiči se za zloupotrebu službenog položaja povodom malverzacija u "Kolubari" .

Radoslavu Savatijeviću, protiv koga je pokrenuta istraga, zbog sumnje da su malverzacijama sa izgradnjom puteva oštetili budžet za više od 300 miliona dinara, sud je 28. juna sud izrekao meru kućnog pritvora, tako da bez njegovog odobrenja ne može da napusti svoju kuću u Vreocima, u opštini Lazarevac, a nekoliko dana kasnije pripadnici Uprave montirali su mu elektronsku narukvicu oko noge.

Demokratska stranka Srbije zatražila je juče, povodom hapšenja njihovog člana, Dragana Tomića, da se "odgovorno i nepristrasno" utvrdi da li je bilo kršenja zakona u tom preduzeću i ko je za to odgovoran.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.