Tunis: 18 mrtvih u sudaru voza i kamiona

Izvor: B92, 16.Jun.2015, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tunis: 18 mrtvih u sudaru voza i kamiona

Najmanje 18 osoba je poginulo, a 98 povređeno, kada je putnički voz udario kamion na neobeleženoj raskrsnici južno od Tunisa, glavnog grada istoimene države.

Većinom su poginuli putnici iz voza. Posle sudara, iz šina su izletela prva dva vagona.

Više od 20 ambulantnih vozila bilo je angažovano na prevozu povređenih u tri najbliže bolnice, naveo je AP.

Nesreća se dogodila na oko 60 kilometara južno od glavnog grada Tunisa, u 6.30 sati po lokalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vremenu, tokom jutarnje saobraćajne gužve, prenela je agencija AFP.

Ministar saobraćaja Mahmud Ben Romdane je prvobitno izjavio da su i mašinovođa i vozač kamiona krivi jer su prebrzo vozili, ali je kasnije rekao da se nesreća dogodila jer na raskrsnici nije postojala zaštitna rampa.

Prema njegovim rečima, u Tunisu ima 1.150 železničkih raskrsnica, od kojih je samo 250 obezbeđeno signalizacijom i rampom.

Povodom nesreće oglasilo se i predsedništvo koje je zatražilo da se sprovede istraga kojom bi se utvrdio "uzrok ove katastrofe".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.